Ministri kinnitus: vormel-1 autod hakkavad kihutama Bakuu kesklinnas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bakuu.
Bakuu. Foto: SCANPIX

Saksamaa portaali formel.de teatel on Aserbaidžaan allkirjastanud vormel-1 sarja õiguste omaniku Bernie Ecclestone’iga lepingu, mille kohaselt 2016. aastal peetakse Bakuu tänavatel Aserbaidžaani GP.

«Sõlmisime Bernie Ecclestone’iga vastava lepingu ja teatame peagi ametlikult Bakuu etapi toimumisest,» lausus Aserbaidžaani spordiminister Azad Rahimov tänasel pressikonverentsil. Ecclestone ise lausus märtsis, et on aseritega põhimõttelisele kokkuleppele jõudnud, märkides seejuures, et 2015. aastal etapi korraldamine tähendaks ilmselt liigset kiirustamist. Bakuu etapist saaks praeguse seisuga teine endise Nõukogude Liidu territooriumil peetav osavõistlus, sest tänavu oktoobris peetakse Sotšis esmakordselt ajaloos Venemaa GP.

Uudisteportaal motor-total.com väitis aga mõne nädala eest, et Bakuu etapp võib Sotši oma hoopis asendada, kuna nende sõnul ei näe FIA Venemaa osavõistlusel pikka tulevikku. Tõenäoliselt sõidetakse Bakuu linnasüdamesse rajatud tänavarajal. Viimasel kahel aastal on Bakuu võõrustanud GT3-sarja sportautode etappi ja GT Seriesi hooaja lõpuetappi.

Vaata allolevast videost, kuidas Bakuu tänavarada juhi silmade läbi välja näeb! Seni on Aserbaidžaani pealinnas sõidetud kahel erineval rajal ning 2012. aastal filmitud esimeses videos keerab GT3-klassi Porsche rooli Nick Tandy. Teine video on tehtud mullu ning Ferrari 458 roolis on Federico Leo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles