Pilusilmsete piltide skandaal jätkub

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania korvpallimeeskond
Hispaania korvpallimeeskond Foto: AP / Scanpix

Hiina päritolu inimesi solvavate «pilusilmsete» piltidega on lisaks Hispaania korvpallimeeskonnale välja ilmunud ka Argentina jalgpallurid ning Hispaania tenniseametnikud ja naiskorvpallurid.

Olümpiamängude avapäevil lahvatanud skandaal kogub tuure eeskätt inglisekeelses ajakirjanduses, näiteks Hiina riigimeedias pole loost üldse räägitud.

MSNBC kirjutab, et hiinlased ise ei saa enamasti aru, mida piltidel tehakse või siis ei tee nendest žestidest suurt probleemi.

Solvavad on pildid aga neile Aasia päritolu inimestele, kes elavad mõnes teises kultuuriruumis, kus silmade piludeks venitamist kasutatakse näiteks laste omavahelises narrimises mänguväljakutel.

«On väga kahetsusväärne, et sellised rassistlikud pildid ilmuvad välja just ajal, kui maailm peaks tähistama oma ühtsust,» ütles Aasiast pärit ameeriklasi ühendava organisatsiooni juht Aito Garcia.

Rahvusvaheline olümpiakomitee on öelnud, et sedasorti pildid on sobimatud, aga kuna nende tegijad on kõik ametlikult vabandanud, siis on asi lõpetatud ja mingeid distsiplinaarkaristusi ei järgne.

Teisi skandaalseid pilte saab vaadata siit ja siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles