Belgia meistriks kroonitud Anderson: pidu oli võimas, hooaeg suurepärane

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson (nr 10) ja Marjorie Carpreaux.
Merike Anderson (nr 10) ja Marjorie Carpreaux. Foto: Basketfeminin.com

Äsja Castors Braine´i ridades Belgia meistriks kroonitud Eesti naiste korvpallikoondise liider Merike Anderson jäi lõppenud hooajaga väga rahule ja jätkab samas klubis veel kaks hooaega. Sügiseks tagati ka koht eurosarjas.

Finaalis alistati Belfius Namur Capitale´i naiskond. «Pidu oli võimas, emotsioonid on endiselt üleval,» sõnas Anderson pärast meistritiitli võitu. «Ise olen ülimalt rahul ja väga õnnelik, neid emotsioone on raske kirjeldada.» Eestlanna kuulus läbi hooaja naiskonna algrivistusse ja sai korralikult mänguaega. Andersoni koduklubi võitis sel hooajal Belgias ka sealsed karikavõistlused.

Castors Braine´i naiskond oli väga hästi komplekteeritud - oli kindel skooriliider, ameeriklanna Celeste Trahan-Davis ja suurepärane mängujuht Marjorie Carpreaux. «Igal mängijal oli oma kindel roll. Mina ei pidanud 20 punkti mängus viskama, olin musta töö tegija ja aitasin oma võistkonnakaaslastel kergeid korve saada ja pidin maha nottima vastaste paremaid skoorijaid,» kirjeldas Anderson enda osa. Eestlanna keskmised näitajad sel hooajal olid keskmiselt 24 minutit ja 10,2 punkti ning 3 lauapalli ja 2,2 korvisöötu mängus.

Eestlannal on klubis leping veel kaheks hooajaks. «Olen rahul, sest mulle meeldib siin, seega jätkan loodetavasti ikka kõrgelt. Uuel hooajal mängime oma klubiga ka Eurocupi sarja,» lisas ta.

Juba reede südaööl jõuab tagamängija kodumaale ja esmaspäeval alustab Eesti rahvusnaiskonna ridades koondise laagrit.

Möödunud hooajal tuli Anderson Bulgaaria meistriks, varem on ta pallinud Venemaa, Prantsusmaa, Poola, Soome ja Läti kõrgliigades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles