Postimehe otsepilt: Kehra võitis finaali põneva avamängu lisaajal

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra meeskond (sinises) mängimas Põlva Servitiga.
Kehra meeskond (sinises) mängimas Põlva Servitiga. Foto: Andres Haabu

Kolme võiduni peetav Eesti käsipallimeistrivõistluste finaalseeria Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi vahel algas kohe põnevusheitlusega, kui Kehra sai väljakuperemeestest jagu alles lisaaja järel 22:21. Serviti juhtis lisaajal Ardo Puna väravate järel veel 21:20, kuid siis olid Kehra poolel täpsed Indrek Napsep ja Uku-Tanel Laast. Kolm sekundit enne lõppu oli Servitil veel kasutada 9 meetri karistusvise, kuid palli väravasse ei saadud.

Kehra parimatena viskasid Napsep ja Laast mõlemad 7 väravat, Serviti parim oli Puna 9 tabamusega. Teine finaalmäng peetakse esmaspäeval Kehra koduväljakul, mängitakse kolme võiduni.

Enne mängu:

02.05. (kell 18.30) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Omavahelised mängud. Põhihooaeg: 1. ring: 29:24; 2. ring: 24:24; 3. ring: 28:21.

Kui Serviti sai poolfinaalseerias mängudega 3:0 jagu Viljandist, siis Kehra/Horizon Pulp&Paper vajas Viimsi/Tööriistamarketi alistamiseks nelja kohtumist. Kummale see kasulikuks osutus, seda saab Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul näha pärast finaalseeriat. «Meie saime rohkem puhata, Kehra aga mängupraktikat,» lausus Musting, kelle hoolealustel on tänavu ette näidata teine koht nii Balti liigast kui Eesti karikavõistlustelt. «Tahaks ühte täistabamust ka. Kuigi võitsime põhiturniiri, ei saa me finaalseeriale kindlalt vastu minna. Kehra oskab ennast vajalikul momendil kokku võtta ja seda näitasid ka karikamängud. Nüüd algava finaalseeria iseloom on aga teistsugune. Kui karikasarjas loeti kahe mängu väravad kokku, siis meistriks tulekuks on vaja saada kolm võitu.»

Mustingu hinnangul on Serviti mehed heas vormis. «Seis on sama, mis kuu aega tagasi Balti liiga finaalturniiri ajal,» tõdes Musting ja lisas. «Eesti käsipallis on Serviti ja Kehra duell suureks vastasseisuks. Siin ei loe ainult füüsis, vaid ka vaimne pool ning kindlasti keeb mõnel mehel tahtmine üle. Meie igatahes oleme tõsiselt valmistunud kõikvõimalikeks käikudeks.»

Kehra juhendajale Jüri Lepale teeb muret lühike pink. «Meil on vigastuste tõttu vähe mehi,» tunnistas Lepp. «Uku-Tanel Laast sai küll terveks, ent nüüd langes traumaga välja Kaupo Liiva.»

Lepa meelest pole neil seekord kaotada midagi. «Soosikukoorem on Serviti õlul,» teatas Lepp. «Põlval on käike rohkem, nad tegutsevad kaitses agressiivselt ja rõhuvad kiirrünnakutele. Meie puhul loeb see, kuidas mängudeks valmis oleme ning vähetähtis pole ka vaimne külg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles