Tartu Bigbank otsustas eurosarjas osalemise kasuks, TTÜ plaanib sama

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank Tartu meeskond.
Bigbank Tartu meeskond. Foto: Toomas Tatar

Lõppenud hooajal Eesti võrkpalli meistriliiga võitjaks tulnud Bigbank Tartu meeskond langetas käesoleva nädala alguses otsuse, et järgmisest hooajast soovitakse ära kasutada meistritiitliga kaasa tulnud võimalust mängida eurosarjas. Kuigi eelarve täitmisega alles tegeletakse, on Tartu klubi juhatusse kuuluv Alari Jõesaar optimistlik.

«Sai langetatud suur otsus, et proovime eurosarja minna,» kinnitas Jõesaar täna Postimehele. «See oli põhiline asi, mis sa ära otsustatud. Sponsoritele alles teeme ringi peale, aga vähemalt leppisime kokku, et proovime,» lisas Jõesaar.

Tartu klubi juhatuse liige kinnitas, et meeskonna nimesponsor Bigbank oli nõus oma toetust suurendama ning kuigi sponsoreerimist peaks jätkama ka teised tähtsamad sponsorid, otsitakse aktiivselt ka uusi toetajaid. Jõesaar lisas, et eurosarjas mängimise jaoks tuleks eelarvesse juurde leida 40 000 - 50 000 eurot.

Eurosarjas mängima asuv Bigbanki meeskond loodab, et juhendamist jätkab Andrei Ojamets, ent kinnitust peatreeneri jätkamise kohta hetkel veel pole, see tehakse uuel nädalal. «Esmaspäeval istume Ojametsaga maha ja räägime. Meie oleme otsustanud, et tahame temaga koostööd jätkata, aga eks pärast meie plaanide kuulamist on see tema otsus,» rääkis Jõesaar. Ka meeskonna mängijate jätkamise kohta ei osanud Jõesaar veel klubi plaane kinnitada, sest seegi on lisaks peatreeneri visioonile klubipoolsete läbirääkimiste küsimus.

Lisaks Eesti meistriks tulnud Tartu meeskonnale on eurosarjas osalemise võimalus ka lõppenud aastal karikavõitjaks tulnud TTÜl. Lõplikku otsust pole klubi juhatus veel langetanud, aga sarnaselt Tartuga kaldutakse hetkel selles suunas, et seda võimalust siiski ära kasutada.

«Ühe koosoleku oleme juhatusega teinud, aga mai keskpaigas on uus koosolek ja siis otsustame. Praegu kaldume selles suunas, et ikka anda meestele see võimalus end tõestada,» rääkis TTÜ spordiklubi juhatuse esimees Heino Lill. «Usume, et see aitab meeste arengule kaasa ja eks see on ikkagi väljateenitud võimalus. Loodetavasti annab see ka lisamotivatsiooni, kui mehed saavad end Euroopas näidata,» lisas Lill.

Peatreeneri Jaanus Sirelpuu kohta kinnitas Lill, et koostöö peaks jätkuma: «Meil on esimene kokkusaamine tehtud ja mõlemad osapooled kinnitasid oma huvi jätkata.»

Kuna Eestile on eurosarjades eraldatud kolm kohta, pääsevad Euroopasse mängima lisaks Tartule ja TTÜle Eesti meistrivõistluste hõbedameeskond ehk Tallinna Selver, kelle tegevjuht Oliver Läll kinnitas, et meeskond kavatseb võimaluse ära kasutada ja osaleb eurosarjas. Lisaks võib neljanda meeskonnana eurosarjas osalemiseks kohta taotleda Pärnu VK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles