Guardiola esitas Bayernile ultimaatumi: toetage mind või vallandage

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola.
Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

Pärast Meistrite liiga kaotust tugeva kriitika alla langenud Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola ei ole lasknud ennast sellest heidutada ning esitas omakorda klubile teravas toonis ultimaatumi.

Kahe mängu kokkuvõttes Madridi Realile 0:5 kaotanud Bayern mängis poolfinaalis Guardiolale omast tiki-taka stiilis jalgpalli, kus põhirõhk on keskvälja pallivaldamisel. Selle juures ei suudetud aga piisavalt rünnata ja väravavõimalusi tekitada ning klubi legendid eesotsas Franz Beckenbaueriga asusid Guardiolat ründama. «Bayernis ei käi asjad praegu õigesti. See on juba mitu nädalat selgemast selgem. Pettumus on meeletu. Ma ei hakka oma arvamust muutma ning ütlen selle välja – minu arvates peaksime ründama nii palju kui võimalik.» lausus Beckenbauer.

Guardiola vastas tänasel pressikonverentsil legendi sõnadele väga võitluslikult, rõhutades, et ei kavatse oma lähenemist ega stiili muuta, sest just seetõttu ta Bayernisse palgatigi. « Klubi peab otsustama, kas see peatreener on selle meeskonna jaoks õige. Mul on oma ideed ja ma pean oma mängijaid nende õigsuses veenma. Pärast kaotust Realile olen oma mängufilosoofias veelgi enam veendunud. Mängijate mõtteid kuulates ei ole võimalik mängida. Nii ei saa teha,» lausus Guardiola.

Bayern kindlustas Guardiola käe all juba märtsis rekordiliselt varakult liigatiitli ning karikafinaalis ollakse vastamisi Dortmundi Borussiaga. «Olen üllatunud, et meil sel hooajal nii hästi läks. Meil on palju positiivset ette näidata ja olen oma meeskonnaga rahul. See süsteem oli suurepärane ja need mängijad samuti,» teatas Guardiola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles