Kontaveit alistas Floridas maailma 61. reketi ja jõudis poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Anett Kontaveit (WTA 192.) sai Indian Harbour Beachi 50 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri veerandfinaalis seisul 2:6, 6:2 loobumisvõidu esimesena asetatud Marina Erakovicilt (Uus-Meremaa, WTA 61.) ja jõudis poolfinaali, vahendab tennis.ee.

Tegemist on analoogiaga eelmisel turniiril juhtunuga, kui Kontaveit ise oli seisul 7:6, 5:7 ehk pärast teise seti kaotamist sunnitud haiguse tõttu loobuma. Mis juhtus seekord Erakoviciga, pole teada.

Kokku murdsid mõlemad mängijad selles kohtumises neli vastase pallingut, kuid Erakovic kasutas neid paremini, sest tema realiseeris murdepalle 4st 4, Kontaveit 10st 4. Eestlannal oli peaaegu kõigi Erakovici servigeimides vähemalt üks murdepall ning hea võrdlus on ka punktide üldarv Erakovici ja Kontaveidi servigeimides – vastavalt 76 ja 45. See näitab, et Uus-Meremaa mängija oli servi hoidmisega suuremates raskustes.

Kontaveit kohtub poolfinaalis ameeriklannaga, kas Alexandra Kiicki (180.) või Taylor Townsendiga (256.). Mõlemad vastased on Kontaveidile tuntud juuioride karjääri ajast, tema seis Kiickiga on 3:1 ja Townsendiga 1:2. Kõik kolm on ka ühevanused – praegu 18-aastased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles