Skandaalne Schumacheri abimees hukkus traagiliselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2000. aasta mais sai Nigel Stepney Michael Schumacheri boksipeatuse ajal vigastada
2000. aasta mais sai Nigel Stepney Michael Schumacheri boksipeatuse ajal vigastada Foto: SCANPIX

Vormelimaailma üks kuulsamaid mehaanikuid Nigel Stepney hukkus eile Inglismaa kiirteel toimunud õnnetuses. Stepney aitas viiel korral maailmameistriks Michael Schumacheri ning mängis peaosa 2007. aastal lahvatanud spiooniskandaalis.

56-aastane Stepney peatas kiirteel oma auto ning astus seejärel masinast välja. Järgmisel hetkel sõitis mehele otsa kaubaauto ning Stepney hukkus saadud vigastustesse. Politsei ei ole veel suutnud selgeks teha, mis põhjustel mees autost väljus. Legendaarset mehaanikut jäävad leinama naine ja tütar.

2007. aasta vormelihooaja eel lekitas pikalt Ferraris töötanud Stepney McLarenile ligi 800 lehekülge tehnilist infot oma endise tööandja kohta. Talle määrati selle eest 20 kuu pikkune vangistus ning rohkem ta vormel-1 sarjas ei töötanud. Lisaks on ta hiljem väitnud, et 2007. aastal võitis Ferrari piloot Kimi Räikkönen maailmameistritiitli sohiga, kuna Austraalia etapil kasutati keelatud võtteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles