Sten Anslan võitis Soomes vabavõitlusturniiri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Anslan.
Sten Anslan. Foto: MMA Raju

Laupäeval toimus Soomes Hyvinkää linnas RNC Sport Club korraldatud amatööride sportliku vabavõitluse võistlus. Eestit oli esindamas 5 sportlast, kellest ainsana võitis oma matšid viimasel Rajul edukalt võistelnud Sten Anslan (8-1-1).

Anslan osales võistluse keskkaalu turniiris ja võitis selle, saavutades esimeses matšis võidu Ilari Marstio vastu kohtunike ühehäälse otsusega ja finaalivõidu Juuso Määttä vastu 1. raundis küljeltkägistusega.

Alar Hutrov (8-3-2) pidas kolmeraundilise lahingu Juhai Aho vastu, mille lõppedes andsid kohtunikud ühehäälselt võidu Ahole. Hutrov tegi matši ühe kaaluklassi võrra kõrgemal ja tema vastane on üks tugevamaid Soome amatöörvõitlejaid, kes hiljuti jõudis ka Soome meistrivõistluste poolfinaali.

Hendrik Orion (3-1) võistles kaks kaaluklassi kõrgemal ja kaotas matši Jyri Luukkoneniga 1. raundis giljotiinkägistusega. Herman Veisaid (2-3) võistles ühe kaaluklassi tavakaalust kõrgemal ja kaotas matši kohtunike otsusega Niko Mäki-Saarile. RAJU 13 õhtusel profikaardil võistelnud Ronald Sookael (2-5) kaotas matši 2. raundis giljotiinkägistusega Ari-Pekka Savolainenile.

Eestis saab sportlikku vabavõitlust näha 7. juunil Tartus toimuval amatööride võistlusel 3D Liiga¹⁴ning 18. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas, kus toimub Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 14.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles