Video: Solbergi auto rammiti puruks, Villeneuve'ilt kesine algus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timur Timerzjanov.
Timur Timerzjanov. Foto: FIA World Rallycross Championship / Facebook

Rallikrossi MM-sarja avaetapi esimene päev Portugalis pakkus kuhjaga vaatemängu, kus peamisi rolle etendasid autoralli kunagine maailmameister Petter Solberg ja vormel-1 sarja eksmaailmameister Jacques Villeneuve.

Solberg näitas Portugalis Montalegre rajal toimuva etapi vabatreeningutel suurepärast kiirust, saades kirja parima aja. Esimeses eelsõidus pidi Citroënil kihutav norralane siiski tunnistama Peugeot'l sõitva valitseva Euroopa meistri Timur Timerzjanovi paremust. Kolmanda aja sai kirja Norra rallikrossiäss Anders Bakkerud. Solberg on avapäeva järel 11. ja Villeneuve 15. kohal, poolfinaalidesse pääsevad 12 paremat sõitjat.

Avasõitude ühe vaatemängulisema hetke pakkus rallikrossisarja debütant Villeneuve, kes jäi hiljaks esimesesse kurvi pidurdamisega ning sõitis rajalt välja. «Avasõidus eksisin ise, see oli minu viga. Teises sõidus purunes aga rehv, nii et polnud just kõige asjalikum päev. Talvel sain pisut testida ja kõik tundus normaalne, aga tänane kogemus oli midagi hoopis muud,» kommenteeris kanadalane.

Teises sõidus läks avakurvis olukord teravaks Solbergi ja Timerzjanovi vahel ning tugeva kokkupõrke tagajärjel jäi norralane raja äärde. Sõitu jätkanud Timerzjanov võitis, teine oli Bakkerud. Kolmandat-neljandat kohta jagavad tänase päeva eel lätlane Reinis Nitišs (Ford) ja soomlane Topi Heikkinen (Volkswagen). Timerzjanovi tulemus algul tühistati, kuid siis leidsid kohtunikud, et tegu oli ikkagi võitlusintsidendiga ning venelane sai koha tagasi.

«Tegime Timuriga sarnase stardi, kuid sain sirge peal tal eest ära. Siis sõitis ta mulle aga külje pealt sisse, kuna kaotasin kurvi keerates natuke kiirust. Homme (täna – toim) vajan kahte head sõitu ja seda, et keegi ei üritaks oma autoga minu oma otsa ronida,» kirjeldas Solberg juhtunut. «Tegu oli võidusõiduolukorraga – kui kaks autot lähevad kõrvuti kurvi ja üks eksib, siis selliseid asju juhtub,» leidis seevastu Timerzjanov.

Täna sõidetakse Montalegres veel kaks eelsõitu, seejärel Eesti aja järgi kell 16 poolfinaalid ja lõpetuseks kõigi klasside finaalid. Rallikrossi MM-sarja kuulub tänavu 12 etappi, Eestile kõige lähem osavõistlus peetakse 28.-29. juunil Soomes Kouvola rajal. Hooaeg lõpeb novembris Argentiinas.

MM-sarja arvestuses kihutatakse Supercar-klassi autodel, millel on võimsust 600 hobujõudu ning mis kiirendavad nullist sajani 1,6 sekundiga. Hooajaks üles antud osalejate nimekirjas on ka sellised USA ässad nagu Tanner Foust ja Ken Block, samuti Petter Solbergi vanem vend Henning Solberg ning aastaid turismiautodel ilma teinud Mattias Ekström. Võimaluse korral on mõnel etapil lubanud kaasa lüüa ka üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles