Postimehe otsepilt: Viljandi asus pronksiseeriat juhtima

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algas Eesti käsipallimeistrivõistlustel kahe võiduni peetav pronksiseeria, kus vastamisi läksid HC Viimsi/Tööriistamarket ning Viljandi HC. 33:23 võidu võttis Viljandi meeskond. Postimees nätas kohtumisest otsepilti, mis on järelvaadatav.

Võitjate poolel viskas Marko Koks 8 väravat, 7 tabamust jäi Ott Variku arvele. Viimsi meeskonna resultatiivseimaks kerkis 8 tabamusega Rail Ageni.

Viljandi peatreener Marko Koks: «Läksime mängule keskendunult ja meil õnnestus oma tahtmine vastasele peale suruda. Lisaks sellele olime ennast selleks kohtumiseks juba enne põhjalikult valmis seadnud.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: «Vastane oli seekord parem. Meil on olnud probleeme koosseisuga ja võib-olla üks võit poolfinaalseerias Kehra üle võttis meilt viimasedki jõuvarud. Tegime mitme mängu jagu pallikaotuseid ning Viljandi vanameistrit Koksi me kinni võtta ei suutnudki, kuigi oleksime pidanud selle ülesandega hakkama saama.»

Kahe võiduni peetava seeria teine mäng peetakse teisipäeval 6. mail, algusega kell 19.00 Viljandi Spordihoones.

Mängu eel:

04.05. (kell 18.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Viljandi HC
Omavahelised mängud. Põhihooaeg: 1. ring: 33:27; 2. ring: 30:36; 3. ring: 33:20.

Põhiturniiril peetud kolmest omavahelisest kohtumisest võitis Viimsi/Tööriistamarket kaks ning Viljandi ühe. Seejuures olid mõlemad meeskonnad edukad kodusaalis.

Viimsi/Tööriistamarketit on kevadel vaevanud õhuke koosseis, aga meeskonna peatreeneri Ain Pinnoneni sõnul on seis nüüd pisut parem. «Pronksiseeriaks peaks Harri Oberg tagasi olema,» rõõmustas Pinnonen. «Aga mis teha. Meil on olnud probleeme vigastustega ning mõned mehed ei saa muudel põhjustel meeskonda alati aidata. Elus on ju tähtsamaidki asju kui pallimäng.»

Viimsi/Tööriistamarket võttis poolfinaalseerias Kehra/Horizon Pulp&Paperi vastu ühe võidu, mis Pinnoneni meelest räägib iseenda eest. «Meid ei saa alahinnata,» tõdes Pinnonen ning tõi pronksiseeria eel välja olulised punktid. «Meie edu võtmeks on seni olnud kaitse ja väravavaht. Põhiturniiril tegi meile palju kurja Sten Maasalu, kuid teda on viimasel ajal kimbutanud vigastused. Kokkuvõttes saavutab pronksiseerias edu see, kes tahab rohkem medalit saada.»

Viljandi kaotas poolfinaalis kindlalt Servitile, kuid see meeskonna juhendaja Marko Koksi sõnul neid rööpast välja ei löönud. «Serviti on suurfavoriit ja nendest mängudest pole mõtet kaugeleulatuvaid järeldusi teha,» lausus Koks. «Pigem tuleb vaadata seda, et põhihooajal jäime Viimsi vastu miinusesse. Lisaks sellele said nad mullu meist pronksiseerias jagu ning seega tuleb neid favoriitideks pidada.»

Koks rõhutas enne pronksimatše meestele ka vaimse poole olulist rolli. «Peame igaks mänguks olema emotsionaalselt vähemalt niimoodi valmis, nagu veerandfinaalides Aruküla vastu,» ütles Koks. «Meie jaoks on aga nüüd olnud küllaltki pikk mängupaus ja eks ole näha, kuidas ennast käima saame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles