Briti tipptennisist suri 30-aastasena vähki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Baltacha (keskel).
Elena Baltacha (keskel). Foto: SCANPIX

Suurbritannia tenniseliit teatas, et endine tipptennisist, maailma edetabelis 50 parema hulka jõudnud Elena Baltacha suri 30-aastasena maksavähki.

«Elena Baltacha surm on muserdav kõigi jaoks, kellel oli õnn teda tunda, tema vastu mängida või teda sõbraks ja võistkonnakaaslaseks pidada,» öeldakse kohaliku alaliidu veebilehel avaldatud teates. «Tema lahkumine jätab meie südamesse suure tühja koha. Bally andis sõnale «võitleja» uue tähenduse. Ta võitles väsimatult väljakul vastastega ega andnud kordagi alla ka siis, kui pidi väljaspool platsi raskustega rinda pistma.»

Kiievis sündinud Baltacha kolis viieaastasena koos perega Suurbritanniasse, kui tema profijalgpallurist isa Sergei hakkas mängima Ipswich Towni ridades. 1997. aastal alustas Baltacha profikarjääri ning 2010. aastal jõudis ta karjääri parimale 49. kohale. Baltacha võistles veel 2012. aasta Londoni olümpiamängudel, kuid loobus krooniliste põlvevigastuste tõttu mullu novembris tippspordist.

Eelmise aasta detsembris abiellus Baltacha oma treeneri Nino Severinoga, kuid jaanuaris diagnoositi tal vähk. Baltacha oli juba alates 19. eluaastast kannatanud kroonilise maksahaiguse käes. Veel enne tippspordist loobumist jõudis Baltacha Ipswichis asutada noortele mõeldud tenniseakadeemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles