Video: lõpusekundi blokk murdis kanadalaste südamed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Pierce.
Paul Pierce. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tõmmati läinud ööl joon alla play-off'i avaringi kohtumistele, kui seeria otsustava seitsmenda mängu pidasid Toronto Raptors ja Brooklyn Nets ning San Antonio Spurs ja Dallas Mavericks.

Raptorsi ja Netsi vaheline kohtumine kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, kus terve viimase veerandaja jooksul kaotusseisus olnud Raptors jõudis kodusaalis lõpusekunditeks Netsist vaid punkti kaugusele. Mängida jäi 8,8 sekundit, kui Nets oskas palli audist mängu pannes selle vastastele puterdada ning 6,2 sekundit enne lõppu sai punktilises kaotusseisus olnud Raptors viimase rünnaku õiguse.

Võidukorvi läks viskama Kyle Lowry, kuid tema ürituse blokeeris viimasel sekundil Paul Pierce ja Nets võitis 104:103. Netsi parim oli 26 punktiga Joe Johnson, Marcus Thornton lisas 17 punkti. Raptorsile tõi Lowry 28 punkti, Amir Johnson lisas 20 punkti ja 10 lauapalli. Teises ringis läheb Nets vastamisi tiitlikaitsja Miami Heatiga.

Õhtu teises mängus ei jätnud mullune finalist San Antonio Spurs Dallas Mavericksile suurt võimalust, juhtides juba poolajaks 22 punktiga ning võites lõpuks 119:96. Tony Parker viskas 32 punkti, Manu Ginobili lisas 20 punkti. Danny Greeni arvele jäi 16 silma, Tim Duncan ja Kawhi Leonard lisasid kumbki 15 punkti ning Duncan võttis ka kaheksa lauapalli.

Dallase parim oli 22 punktiga Dirk Nowitzki, Devin Harris lisas 17 punkti. Spurs kohtub teises ringis Portland Trail Blazersiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles