Marek Niit: kooli lõpetamine võtab läbi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Raigo Pajula

 Marek Niit võitis USAs Fayette­ville’is toimunud 400 m jooksus 46,13ga esikoha. Eesti mõistes on tulemus mõistagi hea – Niidu rekord on 45,91 –, kuid maailma hooaja edetabelis annab see kõigest 50. koha.

USAs jätkuvalt ülikooli viimaste ainete ja eksamitega tegelev Niit kinnitas, et treeningud on kulgenud hästi. «Jooksutrennid olen saanud teha kõik nii, nagu plaanitud, jõutreeningutes on veel parandamisruumi,» rääkis ta. «Kooli lõpetamine võtab ikka korralikult läbi, pean tegema veel ka mõned eksamid.»

Eestisse jõuab Niit juuni lõpus Tallinnas toimuvateks Euroopa meeskondlikeks meistrivõistlusteks. Hooaja peamine eesmärk on aga korralik esinemine augustis Zürichis peetaval EMil.

Eelmistel aastatel pole Niit suutnud pärast edukat hooaja algust Euroopas või Aasias toimuvatel tiitlivõistlustel head vormi näidata. Seekord püüab ta hooaja tähtsaimaks jõuprooviks teistmoodi valmistuda. «Tahaks sattuda Euroopas paari korralikku jooksu, et tekiks tiitlivõistlusega sarnane olukord,» sõnas ta.

Meelis Siimson hüppas  kaugust 7.76, parandades isiklikku tippmarki 14 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles