Video: Petter Solberg jäi ajaloolisel esimesel MM-etapil löömatuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg.
Petter Solberg. Foto: FIA World Rallycross Championship / Facebook

Tänavu esmakordselt toimuva rallikrossi MM-sarja avaetapi võitis Portugalis Montalegre rajal autoralli eksmaailmameister Petter Solberg.

Teise-kolmanda kohaga lõpetasid Fordil sõitnud norralane Anders Bakkerud ja samuti Fordil kihutanud lätlane Reinis Nitišs. «Tänane päev on nagu unistuse täitumine,» rõõmustas Solberg poodiumil. «Olen võidu nimel nii pikalt heidelnud, nii et tunne on nagu elu esimest rallit võites! Olen kindel, et isegi ema ja isa on mu üle uhked. Ning loomulikult pean tänama ka oma naist Pernillat ja fantastilise mehaanikuid.»

Lisaks esikolmikule jõudsid finaali veel belglane Koen Pauwels, Topi Heikkinen ja Anton Marklund. Eelsõitudes suurepärast kiirust näidanud valitsev Euroopa meister Timur Timerzjanov piirdus poolfinaaliga. Täielikult läks avaetapp aia taha vormel-1 sarja eksmaailmameistril Jacques Villeneuve’il, kes oli hädas rehvipurunemiste ja autost lekkiva jahutusvedelikuga ega jõudnud isegi poolfinaalidesse. Euroopa meistrivõistluste arvestuses sõidetud Super1600 klassis tegi kaasa ka eestlane Siim Saluri, kuid tehnikaprobleemide tõttu jäi ta punktideta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles