Snuukriäss O’Sullivan on teel järjekordse tiitli poole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan (paremal) ja Mark Selby võitlevad tänavuse MM-tiitli nimel.
Ronnie O'Sullivan (paremal) ja Mark Selby võitlevad tänavuse MM-tiitli nimel. Foto: SCANPIX

Snuukri MM-finaali juhib avapäeva järel tiitlikaitsja Ronnie O’Sullivan, kes on võitnud viimased kaks maailmameistritiitlit.

O’Sullivani edu Mark Selby ees oli puhkusele minnes 10:7, kuid see võinuks olla märksa suurem, sest inglane juhtis 10:5. Õhtu viimased kaks frame’i võitis aga Selby ning säilitas sellega lootuse täna O’Sullivanile veel vastu hakata. O’Sullivan võitis kaks esimest sessiooni siiski 5:3 ja 5:4 ning Eesti aja järgi kell neli algav tänane kolmas sessioon saab ilmselt võitja selgitamisel otsustavaks – kui Selby ei suuda seal O’Sullivani kannul püsida, läheb tal tiitli ründamine ülimalt raskeks.

O’Sullivan püüab aga võita oma kuuendat tiitlit, mida on varem suutnud Steve Davis ja Ray Reardon. Kaasaegse süsteemi järgi peetavate turniiride rekord kuulub Stephen Hendryle, kes on maailmameistriks kroonitud seitsmel korral. Kõige aegade rekordimees on aga Joe Davis 15 MM-tiitliga.

Selby on varem MM-finaalis mänginud vaid korra, kui kaotas 2007. aastal John Higginsile.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles