Lauda: Vetteli üheksa etapivõitu polnud suurem asi saavutus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda
Niki Lauda Foto: AP / Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskonnas konsultandina töötav kolmekordne maailmameister Niki Lauda avaldas arvamust, et Mercedese tänavune saavutus – võidetud on kõik neli seni peetud etappi – ületab tunduvalt Red Bulli ja Sebastian Vetteli üheksat järjestikust etapivõitu mullusel hooajal.

Vetteli neljast MM-tiitlist tuli 2013. aasta oma kõige veenvamalt, kuid Lauda arvates polnud tegu imelise saavutusega, sest tehnilised reeglid olid tükk aega ühesugustena püsinud. «Sel aastal on meil aga uued jõuallikad, uued käigukastid, uued elektrilised pidurid ja üleüldse täiesti uued autod,» sõnas Lauda Autospordile. «Ning Mercedes võitis neli esimest etappi. Minu jaoks on see silmapaistev saavutus,» lisas ta.

«Kui kõigil on s*tad mootorid – nagu eelmisel aastal – ja sa üheksa korda järjest võidad, siis pole ju raske neid etappe aina lõpetada. Aga nüüd... Ausalt öeldes ei oodanud ma sel aastal niisugust edu. Kõige tähtsam on see, et suutsime teha vastupidava auto, mis toimib tervikuna väga korralikult. Teisedki on seda varem suutnud, aga mitte kunagi esimesel aastal pärast täiesti uute reeglite kasutusele võtmist,» sõnas Lauda bravuurikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles