Pettunud Alves banaanikampaaniast: me ei ole ahvid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Alves.
Dani Alves. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailmas kiirelt populaarseks saanud banaanisöömise ehk rassismivastase kampaaniaga pole rahul sellele aluse pannud Barcelona mängumees Dani Alves, kellele ei meeldi, et selle pealt raha teenitakse. Ühtlasi leiab Barca nimekas mängumees, et tema tiimikaaslase Neymari algatatud kampaania on kohatu.

Alves sai veidi rohkem kui nädal tagasi keset Hispaania liiga mängu hakkama omapärase teoga, kui otsustas rassistliku solvanguna väljakule visatud banaani ära koorida ning ära süüa. Barca mehe tegu sai kiirelt suure positiivse vastukaja ning Alvesiga Barcelonas koos mängiv Neymar algatas kampaania «Me kõik oleme ahvid».

Sotsiaalmeedia kampaaniaga tulid kaasa paljud spordimaailma staarid, kes postitasid endast pilte, kus nad banaani sõid. Lisaks hakati kiirelt müüma kampaaniakirjadega T-särke, kruuse, ent Alves pole sellise asjade käiguga sugugi rahul. «Mõned firmad on tulnud minu jutule, aga ma ei taha sellest raha teenida, ma ei taha kuulsust,» rääkis Alves. «Ma ei taha sellest saada mitte midagi muud peale selle, et võideldakse rassismi vastu.»

Kuigi Alvesi tegu ja Neymari algatatud kampaania on rassismi vastu võitlemisele juhtinud rohkelt tähelepanu, ei ole Alves oma meeskonnakaaslase kampaania hüüdlausega üleliia rahul. «Mulle tegelikult eriti ei meeldi #weareallmonkeys (tõlge: me kõik oleme ahvid) idee. Oleme kõik inimesed ja oleme kõik võrdsed. Usun, et just see on asi, mille eest peaksime võitlema,» rääkis Alves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles