Tartu Bigbankis jätkav Ojamets loodab senise tuumiku säilitada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojamets Tartu meeskonda juhendamas.
Andrei Ojamets Tartu meeskonda juhendamas. Foto: Rein Murakas

Kui mõni päev tagasi sai selgeks, et valitsev Eesti võrkpallimeister Tartu Bigbank otsustas osaleda eurosarjas, siis nüüd on kokkulepe saavutatud ka peatreeneriga ja tuleval hooajal jätkab meeskond oma senise juhendaja Andrei Ojametsaga.

«Saime kokku ja arutasime asjad läbi. Nii klubi kui mina soovime koostööd jätkata ja seetõttu saan öelda, et suusõnaline kokkulepe on olemas ja jätkan Tartus, mõned detailid vajavad vaid veel täpsustamist,» sõnas Ojamets.

Ojametsa sõnul arutati klubijuhtidega ka mängijate värbamist, ent suurem töö seisab meeskonna komplekteerimise osas alles ees. «Seoses eurosarjas osalemise selgumisega saame nüüd hakata ka mängijatega suhtlema. Mõni mees ilmselt lahkub, aga ülejäänud tuumiku tahaks säilitada,» rääkis juhendaja. Tartu klubi loodab osaleda CEV Cupil, kuhu peaks Eesti meister loogiliselt ka koha saama. «Meil peaks olema selles osas kõrgeim reiting ja loodame seal mängida,» kommenteeris juhendaja.

Seoses suurte väljaminekutega eurosarjas, alustatakse kogu meeskonnaga treeninglaagrit augustis, enne seda saavad mängijad individuaalsete kavade järgi treenida. «Raha puu otsas ei kasva ja seetõttu alustame suve viimasel kuul, samas on kõigil võimalik tasuta jõusaalis käia ja rannas mängides saab end samuti vormis hoida.» Eurosarjas mängimise jaoks tuleks eelarvesse juurde leida 40 000 - 50 000 eurot.

Uuel hooajal on võimalik, et eurosarjades osaleb koguni neli Eesti klubi – lisaks Tartule on oma osalemissoovi kinnitanud Tallinna Selver. Ka TTÜ otsustab tõenäoliselt Euroopas jõudu katsuda ja võimalik, et kohta taotleb ka Pärnu Võrkpalliklubi. «Alale oleks see igal juhul kasuks, kui nii palju klubisid välissarjades osaleks, suurepärane kogemus meestele,» sõnas Ojamets. «Usun, et tuleb taas põnev hooaeg, lisaks mitmetele mängijate klubivahetustele on ju liikumist ka treenerite seas,» lisas juhendaja. Teatavasti on Selveri senine loots Avo Keel siirdumas Pärnusse. Seega on uut töökohta vaja Pärnut juhendanud Urmas Talil, kes paar päeva tagasi sõnas Postimehele, et pole uue töökoha osas ühtegi ametlikku kokkulepet sõlminud. Selveri mänedžeri Oliver Lälli sõnul pole ka nende klubis veel selge, kes meeskonda uuel hooajal juhendama hakkab. «Hetkel pole selles osas uudiseid, aga töö selle kallal käib,» sõnas Läll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles