Üllatus õhus: Kehra meistritiitlist võidu kaugusel

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Eesti käsipalliliit

Tänavuse hooaja põhjal võis käsipalli Eesti meistriliiga finaali soosikuks pidada Põlva Servitit. Nad olid paremad kodusel põhiturniiril ja mängisid edukamalt ka Balti liigas. Kolme võiduni peetava seeria kahes esimeses kohtumises on aga Kehra/Horizon Pulp&Paper tõestanud, et nad on tõeline play-off-meeskond. Oma selle hooaja trofee said nad juba koduses karikafinaalis, kus neil õnnestus samuti Serviti üle mängida. Eile alistati aga meistriliiga finaalseeria teises mängus Serviti 22:20 ja ollakse meistritiitlist vaid võidu kaugusel.

Koduste fännide tuge nautinud Kehra ei saanud esimesel poolajal mängu kuidagi käima ning Serviti pääses poolajavileks juhtima 13:9. Teist poolaega valitses aga Kehra: avaminutitel kasutasid nad oskuslikult ära Serviti mängijate kaheminutilised karistused ning haarasid initsiatiivi. Juhtima pääsemiseks oli neil vaja 13 minutit – 6:1 vahespurt viis nad selleks hetkeks ette 15:14.

«Serviti tuli mängu alguses agressiivselt peale. Neil asjad õnnestusid, meie rünnak aga polnud võistkondlik,» rääkis Kehra meeskonna peatreener Jüri Lepp. «Olime kohe alguses kahemehelises ülekaalus, mis sai paljuski määravaks. Lisaks sellele hakkas pärast vaheaega meie kaitse paremini tööle.»

Pärast Kehra vahespurti mäng tasakaalustus ning kuus minutit enne lõppu pääses Serviti veel kord juhtima 20:19, kuid see oli ka kõik. Kehra keeras kohtumise lõpuni oma värava lukku ja sokutas samal ajal Serviti väravasse kolm palli. Nad võitsid väravatevaeselt kulgenud kohtumise 22:20. Seejuures viskas Uku-Tanel Laast meeskonna parimana täpselt pooled Kehra väravatest – 11! Servitil sellist vedurit ei leidunud, Ardo Puna oli nelja tabamusega resultatiivseim.

Serviti peatreener Kalmer Musting oli kolleegiga päri ja viitas kaotuse põhjustest rääkides just teisele poolajale.

 «Avapoolajal olime kaitses head ja rünnak toimis, kuid poolaja lõpp läks meil paraku käest ära,» nentis Musting. «Jäime neljakesi, mille vastane pärast puhkepausi ka hästi ära kasutas.»

Mustingu hinnangul tegutsesid hoolealused teisel poolajal liialt närviliselt ja teenisid lubamatult palju kaheminutilisi karistusi. «See kõik lõi rütmi sassi,» tõdes ta.

Kolme võiduni peetava finaalseeria kolmas kohtumine toimub 8. mail kell 18.30 Põlvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles