Sponsorid võivad Northugi miljonitest ilma jätta

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Purjuspäi avarii teinud Petter Northug võib kaotada sponsorid ja sellega miljoneid eurosid.

«Tegu on kahtlemata tõsise vahejuhtumiga,» märkis Northugi ühe peasponsori Coopi esindaja Kristin Paus. «Kaalume, mida ette võtta.»

Coopi tegevjuhi Svein Fanebusti sõnul ollakse äärmiselt pettunud, et Northug nii rängal moel seadust rikkus: «Ta on käitunud viisil, mis ei sobi kokku nende põhimõtetega, mida ta peaks vastavalt Coopiga sõlmitud lepingule järgima. Meil on õigus Northugi säärase käitumise korral leping ühepoolselt lõpetada.»

Audi, kellelt saadud sponsorautoga Northug avarii põhjustas, kutsus hommikul kokku juhtkonna kriisikoosoleku. «Me ei kavatse langetada kiirustatud otsuseid ning anname Northugile aega oma tegude üle mõtlemiseks.»

Meesteajakiri Vi Menn, samuti Northugi suursponsor, võib ära jätta traditsioonilise auhinnakampaania. «Ajakirja korraldatud loosimise võitja on käinud kolmel viimasel aastal Northugiga Las Vegases. Tänavune reis peaks startima 1. juunil ja selle toimumine on kindlasti üks asi, mida me arutame. Aga mingitest otsustest on siiski veel vara rääkida,» lausus Vi Menni välja andva kirjastuse Egmonti esindaja Alexander Osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles