SELLi üliõpilasmängudel võetakse esimest korda ajaloos dopinguproove

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid
Dopinguproovid Foto: SCANPIX

16.-18. maini toimuvad Tartus SELLi üliõpilasmängud, kus 14 alal võistlevad üliõpilassportlased üle kogu maailma. Kuna SELLi mängud seisavad ausa ja puhta spordi eest, siis tehakse mängude raames koostööd Eesti Antidopingu Agentuuriga. SELLi mängude raames ei ole varasemalt dopinguproove võetud, sh teistes korraldajariikides.

Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatuse ja SELLi mängude korralduskomitee esimehe Ants Veetõusme sõnul on dopingukontrolli eesmärk tagada võrdsed võimalused kõigile sportlastele.

«Tahame, et võisteldakse ausate vahenditega ja et kõikidel osalejatel oleksid samad võimalused heade kohtade nimel võistelda. Kuna dopingu teema on hetkel väga aktuaalne ja puhta spordi temaatika päevakorral, siis otsustasime ka SELLi mängudel eeskuju näidata ja ausa spordi eest võidelda. Kõige tähtsam sõnum ongi see, et sportlased peavad arvestama, et dopinguvaba tuleb olla ka väljaspool tippsporti ja universiaade, proove võidakse võtta igalt sportlaselt ja sellega tuleb arvestada,» sõnas ta.

Veetõusme sõnul ei ole dopinguproovide eesmärk hirmutada vaid garanteerida igale osalejatele võrdsed tingimused ja et aus sportlane saaks talle väärilise koha, mille nimel ta on pingutanud ja vaeva näinud.

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) poolt kinnitatud keelatud ainete nimekiri:  http://www.antidoping.ee/?cat_1=3&cat_2=46&ID=46

SELLi mängud toimuvad Tartus 16.-18. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles