19 aastat Milano Interis mänginud Zanetti lõpetab karjääri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Zanetti.
Javier Zanetti. Foto: SCANPIX

40-aastane Milano Interi ja Argentina jalgpallikoondise legend Javier Zanetti otsustas tippsportlase karjäärile joone alla tõmmata. Alates 1995. aastast Interi ridadesse kuuluv Zanetti rääkis Argentina ajalehele La Nacion, et aeg on tippjalgpallist taanduda.

«Tunnen, et praegu on õige aeg karjäär lõpetada. Jalgpall on andnud mulle väga palju ja ma olen nautinud kogu seda perioodi,» rääkis Zanetti. «Sain eelmise aasta aprillis tõsise vigastuse (Zanetti oli seejärel seitse kuud Achilleuse kõõluse vigastuse tõttu väljaku kõrval) ja ma tahsin siis veel tõestada, et suudan tippvormi taastada, kuid ma ei suutnud.»

«40-aastaselt karjäär lõpetada on suurepärane,» teatas argentiinlane, kes esindas rahvuskoondist aastatel 1994 kuni 2011.

Zanetti sõnul mängiks ta võimaluse korral uuesti 2010. aasta Meistrite liiga finaali, kuna selle võitmine oli tõeliselt maagiline hetk. Lisaks sooviks ta aga uuesti mängida 2002. aasta MMi alagrupimängu Rootsiga, kuna see kohtumine maksis neile edasipääsu.

Interi president Erick Thohir on juba varasemalt teatanud, et Zanettist saab järgmisel hooajal klubi direktor.

Zanetti tuli Interi ridades viiel korral Itaalia meistriks ning võitis neli karikat. Lisaks võitis Inter 2010. aastal Meistrite liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles