Norralaste usk roolijoodik Northugi on vankumatu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea. Foto: SCANPIX

Norralaste spordi-iidol Petter Northug tegi pühapäeva varahommikul purjus peaga autoavarii ning põgenes seejärel sündmuskohalt. Sponsorid kaaluvad sportlase hülgamist, kuid Norra rahvas paistab siiski ikka veel Northugi selja taga olevat.

Northug tunnistas oma viga ning vabandas rahva ees. Üleriigilise küsitluse andmetel usub 62% norralasestest, et Northugi vabandus oli siiras. Kõigest 16% vastanutest arvasid, et Northug ütles ilusaid sõnu vastu tahtmist. Mis aga kõige olulisem, ligi 60 % rahvast usub, et Northug jõuab taas suusamaailma tippu.

«Petter on väga tänulik, et nii palju inimesi endiselt usuvad tema tulevikku tippsportlasena. Veel rohkem inimesi usub, et tal on juhtunu pärast siiralt kahju. Ta mõistab, et täieliku usalduse võitmiseni on veel pikk tee minna,» rääkis Northugi esindaja Are Sörum Langas Norra meedia vahendusel.

Hetkel usub 38,5 % norralastest, et Northug on noortele heaks eeskujuks. Kolmandik inimestest jäi selle küsimuse juures erapoolikuks. Eriti suur oli toetus sportlase vastu tema kodukandis Kesk-Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles