Bayerni kapten: me ei taha olla teine Barcelona

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni kapten Philipp lahm ja peatreener Pep Guardiola
Müncheni Bayerni kapten Philipp lahm ja peatreener Pep Guardiola Foto: SCANPIX

Rekordiliselt väheste mängude järel Saksamaa meistriks kroonitud Müncheni Bayerni hooaja lõpp on ära vajunud ning Meistrite liiga poolfinaalis jäädi kindlalt alla Madridi Realile. Lisaks on Baierimaa suurklubi kritiseeritud Barcelona mõne aasta taguse mängustiili matkimises. Kapten Philipp Lahm sellega ei nõustu.

«Barcelona oli teetähis aastatel 2008-2012 ja nad mängisid väga kaasahaaravat jalgpalli. Kuid me pole mitte kunagi tahtnud saada teiseks Barcelonaks,» rääkis Lahm Kickerile.

Möödunud suvel sai Bayerni peatreeneriks endine Barcelona üliedukas juhendaja Pep Guardiola, kelle käe all Bayerni mäng aegamööda muutuma hakkas. Lahm ise liikus äärekaitsest keskpoolikusse ning hakkas sealt mängu kontrolli all hoidama. Pidevalt hoiti palju palli, tehti vastastest tunduvalt rohkem sööte ning löödi ka palju väravaid. Kuni hooaja lõppfaasini oli kõik suurepärane.

Reali vastu tehti kõike õigesti kuni jõuti vastaste väljakukolmandikku. Siis said mõtted otsa ning ohtlike pealelöökideni jõuti harva. Madrid lõi kontrarünnakutest oma võimalused aga sisse ning Bayerni euroteekond sai lõpu. Pärast seda võtsid kriitikud tervalt ette Guardiola ja Barcelona jäljendamise.

«Guardiola juhendamisel näitasime kahel kolmandikul hooajast, et meil on oma edukas mängustiil. Olime rünnakutel väga ohtlikud ning hoidsime palju palli, nagu Barcelona. Palli hoidmine annab mängu üle kontrolli,» jätkas Lahm. «Kuid me pole kunagi mänginud tika-taka’t. Vahet pole, mida see täpselt tähendama peaks. Me leidsime oma enda stiili ja mängisime väga edukat jalgpalli. Jätkame tööd ja proovime veelgi areneda.»

Lahmi sõnul tahavad väga paljud meeskonnad Meistrite liigat võita, kuid igal aastal saab seda tegelikult teha vaid üks. Seekord saavad finaalis õnne proovida Madridi meeskonnad Real ja Atletico.

Bayernil on siiski võimalik hooaeg positiivsemates toonides lõpetada, kuna 17. mail minnakse Saksamaa karikafinaalis vastamisi Dortmundi Borussiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles