Michael Jordani ülestunnistus: olin noorena rassist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan.
Michael Jordan. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA legend Michael Jordan tunnistab oma uues raamatus, et olid ajad, kui ta vihkas kõiki valge nahavärviga inimesi ja pidas end rassistiks.

Eile poodidesse jõudnud raamatus «Michael Jordan: The Life» kirjeldab kuuekordne NBA meister aega, mil ta kasvas üles Põhja-Carolinas, Wilmingtonis, kus oli ohtralt valge nahavärvi ülimlikkust rõhutava Ku Klux Klani liikmeid. Mustanahaliste inimeste kodanikeõiguseid eitanud Klani liikmed käisid ohtralt nii pallimängudel kui koolis ning Jordan tunnistas, et kui üks tüdruk nimetas teda koolis «neegriks», viskas ta tüdrukut joogiga.

«Ma mässasin,» tunnistab Jordan raamatus oma lapsepõlve kohta. «Pidasin end sel ajal rassistiks. Põhimõtteliselt olin ma kõikide valge nahavärviga inimeste vastu.»

Jordan kirjeldab lisaks, kuidas ta koolist juhtunu pärast kõrvaldati ning ema talle korduvaid loenguid pidas ja rõhutas, et teiste inimeste vihkamine ei vii edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles