Tammert: Gerd tegi oma tulemuse ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpiamängudel kettaheites 12. koha saanud Aleksander Tammert enda tulemuse pärast väga pettunud polnud ning rõõmustas kaasmaalase Gerd Kanteri olümpiavõidu üle.

«Soojendusel oli enesetunne isegi enam-vähem, aga kuna tahtmine head tulemust teha oli suurem kui ringis suutsin, panin natuke üle,» tõdes ta. «Mõtlesin, et suudan täna enamat, kuid kindlasti mitte medalit. See 61 meetrit polnud lagi, see oli see, mis kehvalt heites välja tuli.»



Kuigi Tammert pidanuks kolme heite järel staadionilt lahkuma, jäi ta ukselävele Kanteri võistlust jälgima. «Oma silmaga näha on parem ja kuna oli võimalus näha vahetult ketta lendu ja tribüünidel valitsevaid emotsioone, otsustasin seda kasutada,» sõnas Tammert.



«Tänane võistlus näitas, et olukord oli suhteliselt närviline, üksikud suutsid enda kohta hästi heita,» jätkas täna parimal katsel 61.32 heitnud Tammert. «Gerd tegi oma tavalise võistluse – kolm üsna alla piiri katset ja siis ühe normaalse heite, õnneks sellest piisas. Tegi oma tulemuse ära.»



Tammerti sõnul kahekordset olümpiavõitjat Virgilijus Aleknat ükski vigastus segada poleks tohtinud. «Ma ei rääkinud temaga enesetundest, seega ma ei oska öelda, mille taha tulemus jäi,» rääkis Tammert täna pronksmedaliga leppima pidanud Aleknast. «Midagi tal otseselt viga küll polnud, nägime kaks päeva tagasi trennis ja siis ta oli küll normis.»



«Reaalselt olid täna kaks meest olümpiavõiduks võimelised, paraku üks neist ei suutnud isegi oma kogemuse pagasil võitu ära võtta, õnn oli sedapuhku eestlaste tänaval,» lisas Tammert.



«Ta tahtis kindlasti möödunud aasta ebaõnnestumist korvata, Leedu lootis ainult kulda. Võib-olla oli see talle endale ka üllatus, et ketas ei lennanud. Ilmselt oli kohustusekoorem niivõrd suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles