Agassi: kõigi aegade parim pole Federer, vaid Nadal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Agassi (paremal) õnnitleb Roger Federeri 2009. aasta Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste võidu puhul.
Andre Agassi (paremal) õnnitleb Roger Federeri 2009. aasta Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste võidu puhul. Foto: SCANPIX

Kaheksakordne suure slämmi turniirivõitja Andre Agassi avaldas arvamust, et kõigi aegade parim tennisist on Rafael Nadal, mitte aga Roger Federer.

32-aastane Federer on võitnud 17 ja Nadal 13 suure slämmi tiitlit, lisaks loetakse šveitslast meisterlikuks mängijaks igal väljakukattel. Agassi peab aga Nadali saavutusi suuremateks.

«Paneksin Nadali esikohale ja Federeri teiseks,» lausus Agassi Singapuri ajalehele Straits Times. «Federer valitses tennisemaailma neli aastat. Ta eraldas end Andy Roddickist ja Lleyton Hewittist. Nadal on pidanud tennise kuldajastul rinda pistma Federeri, Novak Djokovici ja Andy Murrayga. Ta on palju saavutanud ja pole veel lõpetanud,» sõnas Agassi.

Nadal on Federeri vastu omavahelistes kohtumistes 23:10 peal ja Agassi sõnul ei saa kõigi aegade parimat valida vaid suure slämmi tiitleid lugedes. «Nadal on võitnud korduvalt palju suure slämmi turniire, võidutsenud rohkem kui korra igal pool peale Austraalia lahtiste – ja ma annaksin talle selleks veel ühe aasta aega,» märkis ameeriklane. «Minu meelest on tema teod imekspandavad – ja ta on kõik saavutanud ajal, kui Federer oli tippvormis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles