Lindpere hooaeg läbi: näos kaks luumurdu, jalavigastus ning puukborrelioos

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (paremal).
Joel Lindpere (paremal). Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Joel Lindpere on osalenud Tšehhi kõrgliigas Ostrava Baniku ridades kolmes viimases kohtumises ja Banik on need kõik võitnud. Samas pole Lindperel isiklikus plaanis viimasel ajal nii hästi läinud. Esmaspäevases liigamängus põrkas ta vastasega nii õnnetult kokku, et poolkaitsja sai alles täna haiglast välja.

«Mind vaadati täna veel üle ning sain seejärel haiglast välja. Kokkupõrke järel oli näos kaks luud katki ning lisaks sai mingi närv kannatada,» avaldas Lindpere Postimehele. «Nüüd ei tohi ma neli nädalat midagi teha ning pean lihtsalt puhkama. Hooaeg on minu jaoks selleks aastaks läbi. Õnneks läks aga operatsioon hästi. Närvi kohta ei osatud veel öelda, kas see taastub või mitte.»

Kohtumises Sigma Olomouciga vastasega kokku põrganud Lindpere sõnul oli tegemist puhalt mängulise olukorraga ning tema sai kokkupõrkes lihtsalt rohkem kannatada. Teadvuse kaotanud poolkaitsja sõnul ta juhtunust midagi ei mäleta ning antud olukorra vaatas ta hiljem videost üle.

Samas segab Lindperet endiselt ka puusavigatus. «Esmaspäeval lähen Saksamaale uuringutele. Praegu ei oska täpsemalt öelda, kui kaua selle vigastuse paranemine võiks aega võtta. Tegemist on minu jaoks tuttava kohaga, kus olen ka varasemalt oma tervisemuredega käinud,» sõnas Lindpere Saksamaa kliiniku kohta.

Lisaks kõigele põeb poolkaitsja ka puukborrelioosi. «Kaks nädalat pean veel antibiootikume sööma ning kahe kuu pärast tuleb anda uus vereanalüüs,» märkis jalgpallur.

Tšehhi liigas läheb Banikul samal ajal aga hästi. Viimased kolm kohtumist võitnud Banik on viimaselt positsioonilt (16. kohalt) kerkinud praeguseks 28 punktiga 12. tabelireale. «Nii palju kui ma mängisin, siis läks mul hästi,» hindas kõigis kolmes võidumängus osalenud Lindpere. «Minu jaoks on tegemist väga mängitava liigaga ja mängu poolest oli kõik positiivne.»

Tuleviku kohta ei osanud poolkaitsja praegu aga midagi öelda, tšehhidega sõlmitud leping saab selle hooajaga läbi. «Praegu ei ole teada, kas meeskond jääb kõrgliigasse püsima või mitte. Kõige tähtsam on aga tervis korda saada,» sõnas ta. «Loodetavasti õnn minu jaoks nüüd pöördub.»

Tšehhi kõrgliigas on jäänud hooaja lõpuni veel kolm vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles