Perezil on vormel-1 sarja allakäigu tõttu piinlik

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Perez Hispaanias autogramme jagamas
Sergio Perez Hispaanias autogramme jagamas Foto: SCANPIX

Force India vormelitiimi mehhiklasest piloot Sergio Perez kritiseeris teravalt vormel-1 sarja ja Pirelli rehve. Mehe sõnul on piinlik, et vormel-1 masinad on jäänud pea sama aeglaseks kui GP2 sarja vormelid.

Vormel-1 kiireimad autod on küll GP2 vormelitest mõne sekundi võrra kiiremad, kuid veidi aeglasemad kuningliku sarja vormelid jäävad ringiaegades madalamale klassile juba alla. Perez süüdistab selles aga rehvitootjat Pirellit.

«Kui vaadata võrdlust GP2 sarjaga, siis hakkab piinlik, kuna nad on tunduvalt väiksema eelarve juures meile niivõrd lähedal,» selgitas Perez. «Pirelli peab olema agressivsem, sest pühapäeval näeme me taas igavat sõitu, kus puuduvad möödasõidud. See ei ole spordile hea.»

Perezi sõnul ei sobi Pirelli poolt selleks hooajaks valmistatud kõvem rehvisegu kokku uute vormelitega. «Pirelli ei aita meil sõitu nautida ja autost viimast välja võtta,» jätkas ta.

Sellel nädalavahetusel sõidetakse vormel-1 Hispaania GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles