Kas Klavani ja Augsburgi superhooaeg päädib kohaga Euroopa liigas?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) kohtumises Hamburgi vastu
Ragnar Klavan (paremal) kohtumises Hamburgi vastu Foto: SCANPIX

Täna peetakse Saksamaa jalgpalli kõrgliiga viimane voor ning ühtlasi saab selgeks, kas Ragnar Klavani koduklubi Augsburg pääseb järgmiseks hooajaks Euroopa liigasse.

Enne tänast mängu Frankfurdi Eintrachtiga hoiab Augsburg tabelis 49 punktiga kaheksandat kohta. Eurosarja viival seitsmendal positsioonil on ühe punkti enam kogunud Mainz, kes läheb samal ajal vastamisi Hamburgiga. Viimase vooru kohtumised algavad kõik ühel ajal, kell 16.30.

Seega peab Augsburg täna koguma rohkem punkte kui Mainz. Kui hooaeg lõpetatakse samade punktide peal (ehk kui Mainz täna kaotab ja Augsburg viigistab), siis saab paremate väravate vahe tõttu kõrgema koha eestlase koduklubi.

Väikese eelise peaks Augsburgile andma ka see, et nende tänase vastase Frankfurdi jaoks ei oma kohtumise tulemus tabeli koha pealt erilist tähtsust, kuid Mainziga mängiv Hamburg peab 16. koha hoidmiseks igaks juhuks siiski punkte koguma. 16. koht annab koha üleminekumängudele, kuid 17. ja 18. positsioonile jäävad klubid langevad otse nõrgemasse liigasse. Tabeli lõpus on punktiseis järgmine: 16. Hamburg 27 punkti, 17. Nürnberg 26 punkti, 18. Braunschweig 25 punkti. Seega Hamburgil on, mille eest võidelda.

Eelmisel hooajal suutis 2011. aastal kõrgemasse seltskonda tõusnud Augsburg napilt kõrgliigasse püsima jääda. Sellel hooajal tehakse aga klubi kõigi aegade parim tulemus, sest kaheksas koht on liigatabelis juba kindel. Klavan on terve hooaja vältel olnud kindel põhimees ning erinevad Saksamaa jalgpallist kirjutavad väljaanded on eestlase panust kõrgelt hinnanud.

Liigatiitli on ammu juba kindlustanud Müncheni Bayern, kes hooaja lõpetuseks võõrustab Stuttgarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles