Lepp kaotusest: pärast matši oli unetu öö

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Eesti käsipalliliit

11. mail peetakse Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste neljas finaalkohtumine HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ning Põlva Serviti vahel. Kehralased juhivad kolme võiduni toimuvat seeriat mängudega 2:1 ja võivad pühapäeval endale meistritiitli kindlustada. Kohtumist saab otseülekandes jälgida Postimees.ee vahendusel.

11.05. (kell 17.00) Kehra Spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti

Omavahelised mängud. Põhihooaeg: 1. ring: 24:29; 2. ring: 24:24; 3. ring: 21:28. 1. finaal: 22:21 (la.); 2. finaal: 22:20; 3. finaal: 25:26.

Põlvas toimunud kolmas finaalkohtumine kulges sarnaselt kahele esimesele mängule tasavägiselt. Viimasele minutile mindi kehralaste 25:23 eduseisus, kuid siis viskas Serviti kolm väravat ja võitis esimese ellujäämismängu tulemusega 26:25.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp ei osanud taolist stsenaariumi oodata. «Pärast matši oli unetu öö. Mina pole sellist mängu lõppu oma treenerikarjääri jooksul varem näinud,» tõdes Lepp. «Meil oli võimalus kohtumine enda kasuks ära otsustada, ent mingil hetkel lasid mehed ennast pisut lõdvemaks ja muutusid hooletuks.»

Lepp siiski ei usu, et selline kaotus võiks meeskonna rööpast välja lüüa. «Meil on kogemustega mängijad, kes oskavad taolised momendid enda peas ära nullida,» ütles Lepp, kelle meelest on ta hoolealused heas konditsioonis. «Väsimust pole tunda. Me olemegi treeninud selle nimel, et pingelistes mängudes hakkama saada.»

Serviti juhendaja Kalmer Mustingu sõnul tõstis võit meeskonnas meeleolu. «Meie jaoks oli see moraalseks turgutuseks, mis andis ka eneseusku juurde,» lausus Musting. «Olime finaalseerias kuival ja juba seetõttu vajasime võitu.»

Mustingu hinnangul ei saa neljas finaal erinema esimesest kolmest. «Üksikuid taktikalisi nüansse saab lihvida, kuid üldises plaanis jääb kõik ilmselt samaks,» arutles Musting. «Kuna mänge on üksjagu olnud, siis hakkab järjest rohkem lugema individuaalne tegutsemine. Füüsilise poole pealt pole meeskondadel vahet märgata, kuigi meil on pikem pink.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles