Tänak: auto hakkas imelikult käituma ja läks aina hullemaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho/@tWorld

Pärast reedest väljasõitu Argentina rallil, mille põhjustas roolivõimendi rike, said Ott Tänak ja Raigo Mõlder jätkata laupäeval rallit Rally 2 reeglite kohaselt. Drive DMACK meeskonna autode eest hoolitseva Autotek meeskonna mehaanikud suutsid auto taas võistlusvalmiks saada ja nii läksid Tänak ja Mõlder laupäevastele katsele vastu. Kuid teine päev oli esimesest vaid pisut pikem, eestlased jäid raja äärde ralli seitsmendal katsel, mis oli laupäeva teine katse. Pühapäeval on nad taas rajal tagasi.

Päeva esimesel katsel olid Tänak ja Mõlder WRC 2 arvestuse kuuendat aega, kuid juba siis vaevasid nende autot probleemid. Katse finišis püüti tagavedrustust parandada, kuid kahjuks ei pidanud see järgmisel katsel siiski vastu.

«Saime esimest katset sõita umbes 10 kilomeetrit, kui tundsin, et auto hakkab imelikult käituma ja see läks aina hullemaks. 10 kilomeetrit enne finišit tuli üks tagumine tugivarras kinnitusest lahti ja siis tulime juba vaikselt lõpuni. Peale katset üritasime seda kuidagi lisaks veel rihmadega kinni panna. Saime järgmist katset sõita umbes 7 kilomeetrit, kui viimanegi polt puruks läks ja rihmad üksi seda enam kinni ei hoidnud,» selgitas Tänak juhtunut.

Pühapäeval on Ott Tänak ja Raigo Mõlder Rally 2 reeglitega taas rajal. Pühapäeval sõidetakse neli katset kogupikkusega 76,78 kilomeetrit ja kahel korral läbitakse Argentina ralli klassikud, Mina Clavero ja El Condor katsed. Esimesele katsele stardib esimene auto Eesti aja järgi kell 15.56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles