Uskumatu päev Hispaanias: meistri selgitavad lõpuvoorus Barcelona ja Atletico

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Atletico ründaja David Villa.
Madridi Atletico ründaja David Villa. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalli kõrgliiga eelviimane mänguvoor pakkus kuhjaga ootamatust ja dramaatikat, kui punkte kaotasid kõik kolm tiitlit jahtivat meeskonda.

Üheaegselt toimunud kohtumistes viigistas Madridi Atletico kodus 1:1 Malagaga. Külalised asusid küll Samu väravast 65. minutil juhtima, kuid 74. minutil Toby Alderweireld viigistas. 88. minutil jäi Malaga platsile kümnekesi, kui teise kollase kaardiga eemaldati Marcos Angeleri, ent võidupunkte Atletico kätte ei saanud.

Seejuures oleksid kolm punkti toonud neile voor enne hooaja lõppu meistritiitli, sest Barcelonagi ei suutnud võõrsil enamat 0:0 viigist Elche vastu. Nende parimaks võimaluseks jäi Andres Iniesta lattilöök ja õigupoolest pidi Barcelona õnne tänama, et viigipunktki kätte saadi, sest kümmekond minutit enne mängu lõppu saatis Garry Rodriguez palli suurepäraselt positsioonilt nende väravast napilt üle.

Tiitlilootused võib aga maha matta Madridi Real, kes jäi võõrsil 0:2 alla Celta Vigole. Väljakuperemeeste mõlemad väravad lõi Charles. Reali peatreener Carlo Ancelotti jättis lisaks vigastatud Cristiano Ronaldole koosseisust välja ka Gareth Bale'i ja Karim Benzema, vaadates juba ette 24. mail peetavale Meistrite liiga finaalile, kus Reali vastaseks on linnarivaal Atletico.

Enne nädala pärast peetavat viimast vooru on Atleticol tabelis 89 ja Barcelonal 86 punkti, Reali lootused on 84 punkti juures kadunud. Tiitli selgitab seega Barcelona ja Atletico omavaheline kohtumine viimases voorus, see peetakse Barcelona koduväljakul. Kui Barcelona suudab selle mängu võita, ollakse meistrid, sest vastavalt Hispaania liiga reglemendile vaadatakse võrdse punktide arvu juures esmalt kahe meeskonna omavaheliste kohtumiste väravate vahet ning selle hooaja esimene omavaheline mäng lõppes 0:0 viigiga. Samas on Atletico ja Barcelona tänavu juba kohtunud ka Meistrite liiga veerandfinaalis ning seal viigistas Atletico võõrsil 1:1 ja võitis kodus 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles