Lepp: meil oli lõpus rohkem õnne

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra käsipallurid esitavad juubeldava publiku ees traditsioonilist võidutantsu.
Kehra käsipallurid esitavad juubeldava publiku ees traditsioonilist võidutantsu. Foto: Toomas Tatar

käsipall. Kehra käsipallimeeskond valmistas tänavukevadiste pallimängusarjade otsustavate kohtumiste suurima üllatuse – Eesti meistriliiga finaalseerias alistasid nad mängudega 3:1 tiitlikaitsja Põlva Serviti. Eile Kehras juubeldava publiku ees viimaseks jäänud kohtumises oli Kehra parem 29:27.

Finaali heitlused oli tasavägised – üheski mängus ei olnud lõpptulemuses võitja edu kahest väravast suurem. «Kõik mängud olid tõesti võrdsed ja ma ei oska esimese hooga öeldagi, mis sai otsustavaks… võib-olla oli meil lõpuhetkedel lihtsalt rohkem õnne,» sõnas Kehra meeskonna üliõnnelik peatreener Jüri Lepp.  

Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu hinnangul võitis Kehra teenitult. «Seeria võtmemänguks kujunes avamatš, kus tegutsesime kehvasti ja andsime sellega ära koduväljakueelise. Edasi meie tase küll järk-järgult paranes, kuid kokkuvõttes võitis Kehra teenitult,» tõdes ta.

Tegelikult olid Kehral seeria võidu võtmed käes juba neljapäeval Põlvas, kuid toona lubati väljakuperemeestel keerata kaheväravaline kaotusseis viimase minutiga napiks võiduks. Eile enam millelgi sellisel juhtuda ei lastud. Serviti sai küll kohtumise alguses korraks ette, ent poolajaks juhtis juba Kehra ning väikest edu hoiti lõpuni.

«Serviti pääses lihtsate väravate abil ette, kuid esimese poolaja keskel saime kaitse pidama ja see saigi otsustavaks,» rääkis Lepp. «Lõpp oli juba väga raske – mängisime sisuliselt seitsme mehega ja väsimus andis tunda. Seepärast püüdsime kogu seeria jooksul hoida aeglast tempot.»

Mustingu arvates said Servitile saatuslikuks kaheminutilised karistused. Põlva pidi kolm kaheminutilist lõiku järjest mängime arvulises vähemuses ning andis initsiatiivi vastastele. Kehra tegi 6:0 vahespurdi ja liikus võidu poole.

«Me ei saanud kaitses kuidagi kinni Uku Tanel Laastu,» kiitis Musting 11 väravat visanud vastaste mängujuhti. «Teise poolaja keskel läksime üle aktiivsemale kaitsele ja meil tekkisid ka suurepärased võimalused mängu murrang tuua, kuid siis hakkasime kiireid otsuseid vastu võtma ega realiseerinud kindlaid momente.»  Ta lisas, et olukorras, kus initsiatiiv oli juba Kehra käes, oleks tulnud vähem eksida ja rohkem külma pead säilitada.Ehkki finaali soosikuks peeti Servitit, kuuluvad mõlemad kodused karikad sel hooajal Kehrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles