Mercedes võimas, Vettel rõõmus, Ferrari pettunud

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: AP/Scanpix

Kui kuninglik vormelitsirkus lõpuks Euroopa pinnale Barcelonasse jõudis, polnud muutunud midagi – Mercedes oli ikka ülivõimas ning Lewis Hamilton ja Nico Rosberg võtsid kaksikvõidu. Järgmised kaks kohta jagasid Red Bullid, siis tuli Williams ehk Valtteri Bottas ning alles seejärel pettunud Ferrarid, mis polnud vahepealse ajaga grammigi paremaks läinud.

Taas kulges kõik nagu tänavu ikka: Hamilton võitis ajasõidu, Rosberg oli teine, ülejäänud kaotasid pika puuga. Stardist läksid Mercedesed oma teed, kuid tiim otsustas lisada pisut põnevust ning määras pilootidele erineva taktika – võistluse otsustava osa läbis pärast viimast boksipeatust 4 sekundiga juhtinud Hamilton kõvade, Rosberg pehmete rehvidega. Eelis pidanuks olema Rosbergil, kuid jälle ei leidnud saksasoomlane otsustavust tiimikaaslast rünnata. «Üks ring jäi puudu,» õigustas Rosberg. «Ma ei saanud Hamiltonile piisavalt lähedale. Järgmisel ringil ilmselt saanuks, aga kahjuks sai sõit enne otsa.»

Hamilton, kes katkestas hooaja esimese võidukihutamise, kuid võitis neli järgmist ja asus Rosbergi ees MM-sarja liidriks, kiitis tiimikaaslast: «Vedas, et suutsin Rosbergi selja taga hoida. Ta oli täna väga kiire, mina aga ei saanud Barcelonas seadistust kuidagi paika. Kui tahan temast parem olla, pean andma endast 100 protsenti.»

Daniel Ricciardo tõusis kolmandana küll poodiumile, ent päeva staar oli 15. stardikohalt neljandaks tõusnud neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. Teda ei häirinud, et Mercedes on Red Bullidest ligi sekund ringi peale kiirem. «Astume väikesi samme paremuse poole ja kui kõik need sammud üheks suureks kokku saame – loodetavasti varem kui hiljem –, hakkame Mercedesele vastu.»

Ferrari ehk Kimi Räikkönen sai seevastu Mercedestelt ringiga lüüa. Kolmenädalase pausi ajal pole auto paremaks läinud, kuigi tiimi juhid väidavad vastupidist, ja Räikkönen torises: «Seesama viga algusest peale: me ei saa autot stabiilseks ega kurvides pidama ühegi seadistuse abil.»  

Lisaks oli Räikkönen pettunud, et Ferrari seadis rattavahetustaktika nii, et tema auto rehvid olid lõpus kulunumad kui Fernando Alonsol, kes kolm ringi enne finišit mööda tuhises. «Samas, vahe Alonsoga oli väike ja üsna ükskõik, kes kuues on. Teistest jäime ikka kaugele maha.»

Hispaania GP

1. Lewis Hamilton 1:41.05,155,

2. Nico Rosberg +0,636,

3. Daniel Ricciardo +49,014,

4. Sebastian Vettel +1.16,702,

5. Valtteri Bottas +1.19,293,

6. Fernando Alonso +1.27,743,

7. Kimi Räikkönen Ferrari –1 ring,

8. Romain Grosjean –1 ring,

9. Sergio Perez –1 ring,

10. Nico Hülkenberg  –1 ring.

MMi seis pärast 5 etappi: 1. Hamilton 100, 2. Rosberg 97, 3. Alonso 49, 4. Vettel 45, 5. Ricciardo 39, 6. Hülkenberg 37, 7. Bottas 34, 8. Button 23, 9. Magnussen 20, 10. Perez 20, 11. Räikkönen 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles