Numbrimaagia: Kalevi seeria jätkus, Dorbeku ja Veidemani õnn pöördus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: Kristjan Teedema

Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalis on neljandat aastat järjest vastamisi BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock. Teatavasti lõppesid eelmisel kolmel aastal seeriad Kalevi 4:0 võitudega, ka tänavune avalahing kulges edukalt Tallinna meeskonna jaoks.

Pilk ajalukku näitab, et Rock suutis Eesti meistrivõistluste finaalis viimati Kalevi vastu võidu võtta 2009. aasta kevadel, kui seeria neljas mäng lõppes tartlaste 74:49 paremusega. Seejärel võitis Tallinna klubi kaks järgmist matši ja tuli mängudega 4:2 Eesti meistriks. Seega on Kalev suutnud finaalseeriates Rocki alistada praeguseks 15 korda järjest.

Individuaalses plaanis lõppes eile aga ühe mängija jaoks kurb ning teisele edukas seeria. Eelmisel kolmel hooajal Tartu Rocki ridades pallinud (hooaja 2011/12 lõpus mängis ta Saksamaal Bayreuthis), kuid tänavuseks aastaks Kaleviga liitunud Rain Veideman sai finaalis võidurõõmu tunda esmakordselt pärast 2010. aasta kevadet.

Veideman sai enne eilset viimati Eesti meistrivõistluste finaalseerias väljakult võitjana lahkuda, kui ta aitas Rakvere Tarva 2010. aasta finaali teises kohtumises 66:63 võidule Rocki üle, ka toonane mäng toimus nagu eilnegi Tartus (Rock võitis selle seeria lõpuks mängudega 4:2).  

Kui Veideman sai üle pika aja Eesti liiga finaalseerias võidurõõmu tunda, siis selleks hooajaks Rockiga liitunud Gert Dorbek pidi üle hulga aja kaotusega leppima. Eelmisel kolmel aastal Kalevi esikohalahingus 4:0 võitudeni aidanud Dorbek sai enne eilset Eesti meistrivõistluste finaalis kaotuse 2006. aasta kevadel (aastatel 2007–2010 Dorbeku koduklubid finaali ei jõudnud), kui Rock alistas seeria kuuendas kohtumises 72:55 Kalev/Cramo. Lõpuks võitis Tallinna klubi toonase duelli otsustava kohtumise 69:68 ja krooniti Eesti meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles