Peep Pahv: Kalev võttis Rockilt nende trumbi

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02:PEEP PAHV : TALLINN, EESTI,29AUG06-
Postimehe online töötaja PEEP PAHV
pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES
TLNPM02:PEEP PAHV : TALLINN, EESTI,29AUG06- Postimehe online töötaja PEEP PAHV pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Kalev/Cramo ja Tartu Rocki vahe oli eilses korvpalli meistriliiga finaalseeria avamängus suurem, kui lõpusireeni kõlades tablool põlenud punktid näitasid. Kalev pani asjad paika juba esimesel poolajal, kui neil õnnestus kahjutuks teha Rocki praegu ilmselt olulisem relv – täpsed kolmepunktivisked.

Korvi all on Kalev Rockist selgelt üle, eriti veel olukorras, kus tartlaste leedulasest tsenter Vilmantas Dilys pole pärast vigastusest tingitud pausi kuigi heas vormis ning ilmselt ei luba haige põlv tal tavapäraseid minuteid mängida. Joosep Toome tugevuseks pole korvialune müramine ning Timo Eichfuss jääb Kalevi pikkade kõrval selgelt liiga väikeseks. Jääb veel Janar Talts, kuid vähemalt eile jäi temagi varju.

Seega – korvi alt oli Rockil punkte noppida ülimalt keeruline ja ilmselt panustanuks nad parema meelega oma tagaliinile, kuid ka sealt ei lastud tavaliselt täpseid mehi kergelt viskele. Ei mäletagi, millal viimati üritasid tartlased visata nii vähe kolmeseid kui eilse mängu esimese 25 minutiga. Selleks hetkeks olid nad teinud vaid seitse kaugviset ja see oli ilmselgelt Kalevi kaitse hea töö. Lõpuks lasi Kalev ohjad lõdvemaks ja olukord muutus, kuid raske on uskuda, et kalevlased lubaksid sellisel asjal veel kord juhtuda.

Kalevi edu teine alussammas oli lauavõitlus – ka selles elemendis oldi vähemalt esimesel poolajal ilmselgelt ülekaalus. Oma kaitselaua kindel kontrollimine lubas aga Kalevil algatada kiireid rünnakuid, mida suudeti ka ladusalt lahendada. Kiirel ja kergel korvil on tavaliselt mitmekordne efekt – see tõstab ühe poole emotsiooni ja mõjub vastase vaimule hävitavalt.    

Milles seisnevad Rocki võimalused homses seeria teises kohtumises? Kuna Kalev suudab Rocki positsioonirünnakuid hästi ohjeldada, peaks Rock otsima kergemaid korve kiiretest ja teravatest rünnakutest. Paraku ei jagu tartlastel sellise stiili jaoks võimsust ning Kullamäe teab seda paremini kui keegi teine. Positsioonirünnaku taktikaga jätkates pole neil aga muud võimalust kui kasutada julgemalt tekkivaid viskekohti, sest nagu eilne mäng näitas, väga palju Kalev neid võimalusi ei jäta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles