Soomlased nõuavad ajupõrutuse põhjustanud Šipatšjovile karmi karistust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekka Jormakka pärast kokkupõrget jääl lamamas.
Pekka Jormakka pärast kokkupõrget jääl lamamas. Foto: SCANPIX

Valgevenes peetaval jäähoki MMil kütab kirgi eilses Venemaa ja Soome kohtumises aset leidnud vahejuhtum, mis lõppes soomlase Pekka Jormakka jaoks ajupõrutusega.

Venemaa 4:2 võidumängus sõitis Vadim Šipatšjov teisel kolmandikul sisse Pekka Jormakkale, kes viidi kanderaamil haiglasse. Tänaseks on selgunud, et Soome hokimees sai ajupõrutuse. Peatreener Erkka Westerlundi sõnul on MM tema jaoks lõppenud.

Paljude arvates väärinuks venelane juhtunu eest ka karistust. Käega selge löögiliigutuse teinud Šipatšjovi küünarnukk tabas Jormakkat pähe, ent rootslastest kohtunikud Marcus Vinnerborg ja Mikael Nord ei leidnud venelase liigutuses midagi määrustevastast ning Šipatšjov pääses karistuseta.

«Meie mänge ei tohiks vilistada kaks rootslast. Loodan neid härraseid enam Soome mängudel mitte näha,» sõnas peatreener Westerlund kodumaise meedia vahendusel.

Soome koondis otsustas juhtumi kaevata Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) distsiplinaarkomisjoni. Šipatšjov kuulatakse üle ja otsus peaks selguma juba täna õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles