Bengals valis Hundile väärilise rivaali

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hundil (paremal) läheb tõsiseks rüselemiseks koha eest Bengalsi algrivistuses.
Margus Hundil (paremal) läheb tõsiseks rüselemiseks koha eest Bengalsi algrivistuses. Foto: BENGALS

Draft’i kolmandas ringis Cincinnati Bengalsisse palgatud äärekaitsja Will Clarke himustab Margus Hundi kohta.

Nüüd, kus ameerika jalgpalli liiga NFL ­draft on seljataga, võib öelda, et Margus Hunt peaks Cincinnati Bengalsis saama tänavu ohtralt mänguaega, kuid mitte hingerahu – meeskond valis kolmandas ringis talle kuklasse hingama margushundilikult suure ja pika ­äärekaitsja.

Kolme peamise äärekaitsjaga – Carlos Dunlapi, Robert Geathersi ja Wallace Gilberryga – oli pilt draft’i eel selge, nad vanad tegijad, kuid Hundiga mitte. Kuidas eestlane vahepealse ajaga arenenud on ja palju temalt loota võib? Sestap arvasid fännid ja asjatundjad, et Bengals nopib esimeses või äärmisel juhul teises ringis kellegi mainitud seltskonda täiendama. Ei noppinud, küll aga kolmandas ringis. Hunt valiti Bengalsisse mäletatavasti teises ringis.

Niisiis lisandus meeskonda äärekaitsja Will Clarke, keda hakati kohe võrdlema Hundiga. Clarke on 198 cm pikk ja kaalub 123 kilo ehk on eestlasest viis sentimeetrit lühem ja neli kilo kergem. Kehaliste katsete tulemuste põhjal on Hunt kiirem ja tugevam, kuid mängukogemuse poolest jääb ta Clarke’ile alla.

Samas ei kujuta Clarke ekspertide arvates endast midagi erilist.

Telekanali ESPN raport ütleb, et Clarke’i kehamõõdud on äärekaitsja jaoks veidi üle keskmise, kiirus keskmine. Keskmine on ka võime vastaste mängujuhti rünnata, palliga jooksjaid peatada, liikuvus ning keha vastupidavus. Üle keskmise on liidriomadused, mitmekülgsus ning mängulugemisoskus. Lõpphinnang: Clarke on projekt, nagu Hunt oli mullu, ning peab veel kõvasti arenema.

Pärast draft’i korjavad mees­konnad üles ka pisut prügikala. Bengals palkas kesise äärekaitsja James Davidsoni, et äkki saab mehest asja, ja kui ei saa, on ta vähemalt treeningutel kehaks.

Sellega on Bengalsi koosseis uueks hooajaks üldjoontes paigas ning suviste trennidega saab selgeks, kes pääseb algrivistusse. Hunt peab armutut võitlust Gilberryga parema äärekaitsja koha pärast, Clarke omakorda Hundiga. Või Gilberryga, kelle Hunt mõne asjatundja arvates sel suvel üle mängib. Samas pole suurt vahet, kes esitluse ajal platsile jookseb, sest Bengalsi peatreeneri Marvin Lewise sõnul ei ole häid äärekaitsjaid meeskonnas kunagi palju ning tema eesmärk on mehi pidevalt vahetada, et nad värsked püsiksid.

Lewise sõnu kinnitas ka ajalehe Cincinnati Enquirer ajakirjanik Paul Dehner: «Bengalsi kaitseliini ilu peitub selle sügavuses ja roteerumises. Praegu on kõigi silmad Hundil, et kui kiiresti mees areneb ja kas ta suudab Gilberryst paremaks saada.»

Bengalsi draft oli taas aplausi väärt

Cincinnati Bengals sai pärast draft’i asjatundjatelt kiita – võeti häid mängumehi ning meeskonda tugevdati oluliselt. NFLi eksperdi Elliot Harrisoni arvates oli Bengals suisa draft’i suurim võitja.

Harrisoni sõnul oli esimeses ringis tagakaitsja Darqueze Dennardi valimine kui rööv päise päeva ajal, sest valdav osa spetsialiste eeldas, et mees läheb loosi märksa varem: «Bengals sai järjekorras 24. valides parima allesjäänud mängija, samas suurepärase tagakaitsja, keda tal oligi vaja.»

Teises ringis võetud läbimurdja (running back) Jeremy Hill teeb Bengalsi rünnaku märksa jõulisemaks, leidis Harrison. Äärekaitsja Will Clarke sobib Bengalsi kaitseliini ning võib tulevikus kerkida staariks. Neljandas ringis valitud Russell Bodine on mitmekülgne, võib mängida ründeliinis kolmel positsioonil, ning viiendas ringis saadud mängujuht A.J. McCarron ei pruugi sugugi olla kehvem kui Bengalsi praegune quarterback Andy Dalton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles