Kaks eestlast jõudis Itaalia veemoto-GPl poodiumikohale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Peeba.
Marek Peeba. Foto: Erakogu

Itaalias, Borettos toimunud veemoto hooaja esimene Hydro GP etapp oli Eesti koondise sõitjatele edukas.

Marek Peeba, kes võitis möödunud aastal veemotoklassis F-125 euroopa meistrivõistluste sarja kokkuvõttes hõbemedali, suutis oma edukust tõestada ka uue hooaja alguses. Kõigis kolmes võistlusstardis oli ta stabiilselt kolmas ja võitis kokkuvõttes etapilt teise koha. Alla vanduda tuli tal vaid kolmekordsele maailmameistrile itaalasele Manuel Zambellile.

Klassi F-125 euroopa meistrivõistluste sari koosneb neljast etapist, millest järgmine sõidetakse Itaalias juuni keskel. Sarja võitja selgitatakse augustis Saksamaal.

Klassis F-500, kus kiirused küündivad 180km/h, osales kaks eestlast. Teist hooaega klassis F-500 võistlev Erko Aabrams tegi stabiilse sõidu, olles sarnaselt Marekile kõigis kolmes võidusõidus kolmas. Aabramsit edestasid mitmekordsed maailmameistrid slovakk Marian Jung ja Austriat esindav Attila Havas. Teise eestlasena osalenud Ahto Aaslav-Kaasik oli kokkuvõttes kaheksas.

Klassi F-500 MM sari koosneb sellel aastal kuuest etapist ja sarja võitja selgub septembri lõpus Itaalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles