Leok ja Uusna sõitsid Kreekas end esikümnesse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: enduro-abc.com

Kreekas Kalambakas jätkusid lõppenud nädalavahetusel käesoleva aasta enduro maailmameistrivõistlused, kus olid stardis ka E3 klassis MM-tabelis seitsmendal kohal asunud Aigar Leok ja juunioride EJ arvestuses kaheksas olnud Rannar Uusna.

Reede õhtul sõidetud 1,4 kilomeetrisel supertestil näitas Leok (TM) oma klassi kaheksandat aega. Laupäeval esimesel neljal katsel olid Leoki kohad 10-13, kuid seejärel tempo paranes ja ülejäänud katsetel olid tema ajad enamasti esikuuikus, kusjuures üle-eelviimasel oli tema aega klassi teine. Kokkuvõttes kuulus Leokile seitsmes koht, kaotust võitjale, MM-i hetkeliidrile hispaanlasele Ivan Cervantes (KTM) kogunes lõpuks 1.27,5. Teise koha sai etapil prantslane Matthias Bellino Husqvarnal (+15,4) ja kolmanda austraallane Matthew Phillips (KTM, +28,9).

Pühapäeval olid Leoki ajad kuni poole võistluseni seitsmenda koha kandis. Seejärel kulges tema võistlus ülesmäge ja tema kohad olid esikuuikus ning eelviimasel katsel tuli kolmas ja viimasel, ekstreemkatsel, ka esimene aeg. Päeva lõpus oli Leok kuues jäädes võitjast Phillipsist 1.39,67. Teiseks sõitis end Cervantes (+27,6) ja kolmandaks Bellino (+57,3).

MM-liidrina jätkab Cervantes, kellel on koos 117 punkti, teisel kohal on Phillips 99 ja kolmandal Bellino 83 punktiga. Leok on 57 punktiga 7-s. «Kreeka tulemustega rahul olla ei saa. Laupäeva esimest ringi sõitsin nagu Kreeka meistrivõistluseid. Õnneks ärkasin üles ja teised katsed võtsin nii nagu peab. Nüüd tuleb kõvasti tööd edasi teha ja vaadata, et Soomest paremad kohad tuleks,» selgitas Leok.

Uusna (KTM) näitas reedesel katsel viiendat aega. Laupäev hakkas noormehele vägagi positiivselt, kui ta oli avakatsel kolmas ja järgmisel võitis oma MM-karjääri esimese katse. Seejärel oli ta korra viies ja neljas, paaril korral üheksas ja 13-s, korra 14-s ning päeva viimasel kolmel katsel seitsmes. Kokkuvõttes kuulus Uusnale igati tubli kuues koht, eestlane kaotas etapi kiireimale itaallasele Giacomo Redondile (Beta) päeva lõpuks +2.49,9. Teiseks tuli samuti Beta tsiklil inglane Daniel McCanney (+14,5) ja kolmandaks prantslane Loic Larrieu (+23) Husqvarnal.

Pühapäeval oli Uusna ajad enamasti esikuuikus, paaril korral seitsmendad ja korra 10., 11. ja 13., mis andsid talle tihedas konkurentsis kaheksanda koha. Võitjale Redondile kaotas ta +3.22,05. Päeva lõpuks oli teine Larrieu (+1.15,3) ja kolmas McCanney (+1.31,2).

McCanney jätkab liidrina ja tal on peale Kreeka etappe 112 punkti, inglasele järgnevad Redondi 106 ja Larrieu 92 punktiga. Uusnal on koos 44 punkti, mis annab talle MM-tabelis 9-nda koha.

«Kreekas olid pikad ja väsitavad katsed, sest ilm oli palav. Alustasin endalegi üllatusena hästi, kuna esimesel krossikatsel suutsin näidata enda klassi esimest aega ja olin kokkuvõttes kolmas. Kahjuks kukkusin kolmandal ringil mitmeid kordi ja kaotasin palju aega. Viimasel ringil suutsin end õnneks kokku võtta ja kohta hoida,» rääkis Uusna.

«Pühapäeva hommikul tuli esimeses hoolduses natuke ebameeldivat ollust suust välja, sest olin hommikul vist midagi sobimatut söönud. Hoolimata sellest olid mul  esiviisiku ajad. Pühapäeval läks krossikatse nii kõvaks, et valle ja sooni ei tekkinudki, mistõttu oli üpris libe. Teised katsed läksid aga väga auku. Väsisin päeva lõpuks väga ära, sest vigastusest taastumine võttis aega ja ei ole saanud maksimaalselt treenida. Nüüd on jalg terve ja saan jälle treeningutega jätkata, et Soomes tagasi vormis olla,» lisas Uusna, kes osaleb eeloleval nädalavahetusel Eesti ja Balti meistrivõistluste etapil Paikusel.

  Järgmine MM-etapp toimub Soomes Heinolas 7.-8. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles