Võitlust ja mängu oli, tulemus jäi samaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock võitles kõvasti, ent Kalev/Cramo jõu vastu ei saanud.  Pildil üritab Joosep Toome takistada Frank Elegari.
Rock võitles kõvasti, ent Kalev/Cramo jõu vastu ei saanud. Pildil üritab Joosep Toome takistada Frank Elegari. Foto: Kristjan Teedema

Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas Eesti meistriliiga finaalseeria teises kohtumises Tartu Rocki taas kolme punktiga 87:84.

«Ma pole küll see mees, kes hakkab pärast kaotust rusikaga vastu rinda taguma, aga me tõestasime selle mänguga, et oleme meeskond! Rõhutasime seda ka enne mängu: me oleme meeskond!» sõnas Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe ja lisas, et tal on oma mängijate üle hea meel. Ja kuigi ilma kahe põhimeheta mänginud Rock võitles mehiselt, pidid nad Eesti meistriliiga finaalseeria teises kohtumises tunnistama Kalev/Cramo paremust 84:87. Tiitlikaitsja seisuses Kalev juhib nelja võiduni peetavat finaalseeriat 2:0 ja kaks järgmist kohtumist peetakse nende koduväljakul Tallinnas.

Räsitud Rock – peale leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse puudus eile vigastuse tõttu ka tema kaasmaalane Vilmantas Dilys – tegi Kalevile võitmise nii raskeks kui vähegi võimalik. Agressiivselt alustades läksid nad alguses juhtima, kuid andsid pärast lühikest, ent sügavat mõõna edu käest. Ülejäänud kohtumine kulges juba Kalevi vedamisel ja Rocki täpsetele kolmestele rajatud tagaajamisega.

Tähtsaim on võit

Kalevi ühe liidri Gregor Arbeti sõnul oli seekord Rockiga tõesti suuremaid probleeme, kuid kokkuvõttes on tähtis võit. «Finaalseerias ongi kõige tähtsam võit ja pole vahet, kui suurelt see saadakse,» lausus Arbet. «Seekord pani Valmo Kriisa paar hullu kolmest sisse ja probleeme tekkis ka Tanel Kurbase katmisega, kuid mäng oli ikkagi meie kontrolli all.»

Kalevi peatreener Alar Varrak juhtis tähelepanu mängu algusele, kus Rock sai särtsakalt tegutsedes algedu. «Janar Talts oli seekord alguses selgelt agressiivsem kui esimeses mängus. Lisaks viskasime ise palju mööda ja Rock sai tänu sellele mängida oma vaba mängu, mis on neile edu toonud läbi terve hooaja,» meenutas ta. «Ütlesin meestele, et jääme oma reeglitele kindlaks, küll me vajadusel jõuame hiljem midagi muuta. Jumal tänatud, et me ei hakanud paanitsema – poolajaks olime ise juba kümne punktiga ees.»

Nii nagu esimeses kohtumises kontrollis Kalev olukorda paari viimase minutini. «Seekord oli olukord hoopis teistsugune. Esimeses mängus kaotasime rütmi tänu vahetustele, seekord aga hakkasime ilmselt eduseisu liiga hoidma,» nentis Varrak. «Lisaks tegime otse audist rumala pallikaotuse ja ei tabanud vabaviskeid. Aga võit on tähtis ja see on peamine.»

Kalev kaotas lauavõitluse

Võrreldes esimese mänguga nägi Varrak enda meeskonna poolt vaadatuna kõige halvema mänguelemendina lauavõitlust. Ta meenutas, et esimeses mängus võitsid nad lauavõitluse kaheksa palliga, eile aga kaotasid üheteistkümnega.

«Meie mäng muutus pärast Rain Veidemani jalavigastust. Selle hetkeni oli kõik meie kontrolli all, kuid pärast tema lahkumist muutus rünnak ümmarguseks,» nentis Varrak ja lisas, et kaitse seisukohast tuleb vaadata, et kuus kolmest tabanud Valmo Kriisa ei saaks järgmises kohtumises nii vabalt tegutseda. Eile oli Kalevil probleeme ka Tanel Kurbase pidurdamisega.

«Kurbasega saime eelmine kord väga hästi hakkama ja seepärast enne teist kohtumist temast nii palju ei rääkinud. Küllap me esmaspäevaks need asjad uuesti üle arutame,» ütles Varrak.

Rocki hoidsid mängus tabavad kolmesed. «Visata on meestel lubatud, aga sisse tuleb visata! Olukorras, kus meil Dilyst polnud, pidime mängus püsimiseks hästi tabama,» märkis Kullamäe, ent tõi negatiivse poole pealt esile mõõnahetke valusaid pallikaotusi. «Nende arv polnud küll väga suur, kuid Kalevi kaitse polnud selline, mis sundinuks neid üldse tegema. Kokkuvõttes loevad pisidetailid – kaitses mõned unustamised, pallikaotused, vabavisked.»

Kurbase arvates on määrav see, et Kalev eksib vähem. «Meie viskasime kohati ka korvi alt mööda. Kui on kaks enam-vähem võrdset meeskonda, siis sellised asjad määravad,» arutles Kurbas. «Oleme võtnud kahe viimase mängu lõpus riske ja jõudnud päris lähedale. Tallinnas peame kindlasti ühe mängu ära võtma, et ikka Tartusse tagasi tulla,» lisas ta.

Vigastatud Veideman: arvan, et midagi hullu pole

Eilses finaalseeria teises kohtumises vedas matši alguses Kalev/Cramo mänguvankrit edukalt Rain Veideman, kelle kolme kaugviske toel haarati eduseis. Kolmandal veerandajal väänas Veideman aga kõvasti hüppeliigest ning sellega oli tema mäng mängitud.

«Olin parajasti läbimurde peal ning mõtetes panin juba pealt, kuid väänasin siis hüppeliigest,» kirjeldas Veideman juhtunut. «Praegu on jää peal ja raske on hinnata, kui tõsiselt jalg viga sai. Arvan siiski, et midagi hullu ei ole. Väänasin hüppeliigest veidike ülevalt poolt,» täpsustas ta.

Veidemani puudumisel Kalevi tagamehed siiski hätta ei jäänud ja tema kohta tuli täita Ty Abbottil ja Tanel Sokul, kes viskasid vastavalt 13 ja viis punkti. Siiski lasi Kalev vastastel lõpus ohtlikuks muutuda.

«Vahepeal peitsin pea rätiku sisse juba ära. Väljaku kõrvalt on ikka väga raske mängu vaadata, kui tead, et ise aidata ei saa. Rock pani ikka hullu. Nende visked lihtsalt kukkusid sisse ja nad tulidki järgi. Lõpp läks jälle loto peale, kuid õnnestus ka see mäng ära võtta. Loodetavasti suudame seeria Tallinnas ära lõpetada,» sõnas Veideman, kes üldjoontes hindas kalevlaste esitust korralikuks. «Mängisime muidu hästi ja kõik asjad toimisid nagu eelmises kohtumises.»

Finaalseeria kolmas matš peetakse alles järgmise nädala esmaspäeval. Need kuus puhkepäeva kuluvad Veidemanile kindlasti ära ja arvatavasti saab ta kalevlasi ka Tallinnas peetavas kohtumises aidata. Mängusaalist lahkus ta eilse mängu järel kergelt longates, kuid siiski omal jalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles