Louis van Gaal kasutab MMil viit kaitsjat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondise peatreener Louis van Gaal sõnas, et tema juhitud rahvuskoondis hakkab mängima 5-3-2 süsteemi.

Kui algselt oli van Gaalil plaan mängida nende jaoks tuttava 4-3-3 süsteemiga, siis AS Romas mängiva keskpoolkaitsja Kevin Strootmani tõsine vigastus tõmbas neile plaanidele vee peale. 

«Mul on kolm põhjust, miks formatsiooni muuta: esiteks, Strootmani vigastus, teiseks, meil pole piisavalt kvaliteetseid vasakkaitsjaid ja kolmandaks, tahan, et meil oleks MMil platsil vähemalt kolm loovat mängijat,» põhjendas suure tõenäosusega pärast maailmameistrivõistlusi Manchester Unitedi peatreeneri toolile asuv hollandlane end, vahendab Soccernet.ee.

«See on vana kooli Hollandi stiil. Rääkisin sellest esmalt Robin van Persie ja Arjen Robbeniga ning nad olid mõlemad entusiastlikult meelestatud,» lausus van Gaal. 

Holland kuulub Brasiilias toimuvatel maailmameistrivõistlustel ühte alagruppi Hispaania, Tšiili ja Austraaliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles