Inglismaa tänavune viimane klubi teenis rohkem, kui ManU meistrina

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City tänavust meistritiitlit tähistamas.
Manchester City tänavust meistritiitlit tähistamas. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustele pandi nädalavahetusele punkt ning nüüd hakati omavahel raha jagama. Premier League käest sai tänavu suurima teenistuse kokkuvõttes teiseks tulnud Liverpool, kes teenis 118 miljonit eurot.

Manchester City teenis 116 miljonit eurot, Londoni Chelsea 113 miljonit eurot, Londoni Arsenal 111 miljonit eurot, Tottenham 107 miljonit eurot ja Manchester United samuti 107 miljonit eurot.

Kõige väiksema teenistusega oli Cardiff City, viimaseks jäänud klubi teenis Premeir League käest 75 miljonit eurot. Samas on Cardiffi teenistus miljoni euro võrra suurem suurem, kui ManU teenis 2013. aastal meistrina.

Preamier League poolt makstav summa arvestamisel võetakse arvesse teletulu, klubi lõplikku positsiooni liigatabelis ning klubi kõikide ülekannete koondarvu. Teletulu jagatakse seejuures kõigi 20 meeskonna vahel võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles