FC Santos korraldab mängu Tottenham Hotspuri ja Glasgow Celticu vahel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpalli karikavõistluste poolfinaalis olid vastamisi tugevuselt kolmanda liiga tiimid HÜJK Emmaste ning Tartu FC Santos. Santos võttis 3:1 võidu ja tagas sellega ka koha eurosarjas.
Eesti jalgpalli karikavõistluste poolfinaalis olid vastamisi tugevuselt kolmanda liiga tiimid HÜJK Emmaste ning Tartu FC Santos. Santos võttis 3:1 võidu ja tagas sellega ka koha eurosarjas. Foto: Liis Treimann/Postimees

FC Santose jalgpalliklubi korraldab 2. augustil hooajaeelse sõprusmängu Tottenham Hotspuri ja Glasgow Celticu vahel. Esialgselt Leverkuseni Bayeri ja Glasgow Celticu vahel toimuma pidanud mäng jääb ära osapoolte kokkuleppel. Leverkuseni meeskonna asemel on Helsingi Olümpiastaadionile mängima tulemas Inglismaa suurklubi Tottenham Hotspur.

Esialgse idee kohaselt pidid Helsingis mängima otseselt Soome jalgpalliga seotud tähed - Sami Hyypiä Leverkuseni peatreenerina ja Teemu Pukki Glasgow Celticu mängijana. Seoses Hyypiä taandamisega Leverkuseni peatreenerikohalt ei olnud mäng enam atraktiivne kummagi osapoole jaoks. Tänu headele kontaktidele õnnestus Leverkusen asendada Tottenham Hotspuriga. Endiselt Elkoklassiko nime kandev üritus toob Helsingi Olümpiastaadionile mängima sellised staarid nagu Christian Erikseni, Emmanuel Adebayori, Hugo Llorisi ja paljud teised.

Tottenham Hotspur FC asutati aastal 1882. Esimese klubina Inglismaal on Tottenham ühel hooajal võitnud nii kõrgliiga tiitli kui ka Inglismaa karikavõistlused. 1963. aastal võitsid nad esimesena Inglismaa jalgpalliklubidest UEFA karikavõitjate karika. Tänavune hooaeg lõpetati Premier League'is 6. kohaga.

Glasgow Celtic võitis tänavu Šotimaa meistrivõistlused ülekaaluka eduga järgnevate võistkondade ees. Lisaks sellele on Celtic 36-kordne Šotimaa karikavõitja ja nende seni ainuke eurokarika võit pärineb aastast 1967, mil võideti Meistrite Liiga eelkäija European Cup.

Piletimüük algab homme, 16. mail kell 9:00 www.lippupalvelu.fi keskkonnas.

Kõik Leverkuseni Bayeri ja Glasgow Celticu mängule pileti ostnud inimesed saavad sama piletiga Tottenhami ja Glagow Celticu vahelisele mängule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles