Õlavalu käes vaevlev Laasma: öösiti ei saanud magadagi

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma.
Liina Laasma. Foto: Liis Treimann

Eesti naiste odaviskerekordi omaniku Liina Laasma ettevalmistust suviseks EMiks segab õlavalu.

Laasma oli just Portugalis kirja saanud Eesti rekordi 63.17, kui ühel hommikul ärgates lõi õlg tuld, kätt tõsta ei saanud – närv oli lihaste vahele kinni jäänud: «Halvad olid lood,» meenutas Laasma. «Öösiti ei saanud valu tõttu magadagi. Hispaania laagris oda ei visanud. Kordagi. Samas ajas mänedžer Aivar Karotamm välja parimad arstid ja füsioterapeudid. Sain nõelravi ja elekriravi ja asja korda.»

Nüüdseks on Laasma teinud juba kaks visketrenni. Närv teda enam ei häiri, impulsid toimivad, vaid lihased on jõudeolemisest kanged. Annavad pisut tunda. «Tavaline lihasvalu, kannatab ära,» teatas Laasma, silmad säramas. «Ka kangus on väike mure, läheb üle. Peaasi, et ma saan oda täie jõuga visata. Väike kartus on õla pärast sees, aga sellest tuleb üle olla.»

Järgmise stardi teeb Laasma 31. mail Tallinnas heitjate seeriavõistlusel. «Varem ei julge, hoian pigem end tagasi,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles