Jäähoki MM: Läti alistas USA, Soome sai jagu Valgevenest

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Läti kohtumine.
USA ja Läti kohtumine. Foto: SCANPIX

Valgevenes toimuval jäähoki MMil sai vajaliku võidu Soome koondis, saades B-alagrupi mängus 2:0 jagu Valgevenest.

Petri Kontiola viis soomlased avakolmandikul juhtima ja see seis püsis kuni kohtumise viimase minutini, mil Valgevene võttis väravavahi välja ning siis viskas Kontiola veel teisegi värava. Soome on nüüd 6 punktiga alagrupis 3. kohal.

Teises õhtuses kohtumises alistas Rootsi 2:1 Valgevene. Rootsi on nüüd 11 silmaga A-alagrupi liider, Kanadal on 10 silma.

Võidulisa sai täna ka Läti koondis, saades B-alagrupi varasemas kohtumises 6:5 jagu USAst. Gints Meija viis lätlased avakolmandikul juhtima, ent Craig Smith viigistas. Mikelis Redlihs viskas kolmandiku lõpus veel ühe värava ja lõunanaabrid olid 2:1 juhtimas. Teisel kolmandikul suurendas Aleksandrs Nizivijs Läti eduseisu 3:1-le, ent Nelson Brocki ja Tyler Johnsoni väravad aitasid USA 3:3 viigini. Kolmandal kolmandikul sai Läti taas üheväravalise eduseisu, kui skoori tegi Kaspars Daugavins, ent õige pea olid tablool 4:4 viiginumbrid, sest ameeriklasestest oli täpne Seth Jones. Zemgus Girgensonz ja Herberts Vasiljevs viisid Läti seejärel juba 6:4 eduseisu. Ühe värava viskas USA tagasi, ent enamat ei suudetud ja lätlased said 6:5 võidu. Läti tõusis sellega alagrupis Venemaa järel teiseks, Venemaal on 12 punkti, Lätil 9.

A-grupi varasemas kohtumises oli Kanada 6:1 üle Taanist.

Vaata alagruppide seisu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles