Koondise uus peatreener: olin ka ise pakkumisest üllatunud

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Prants Torino olümpial, pärast mida tegi ta spordiga lõpparve.
Janno Prants Torino olümpial, pärast mida tegi ta spordiga lõpparve. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti koondise peatreeneriks valiti üllatuslikult Janno Prants, kahel olümpial osalenud laskesuusataja, kes lõpetas karjääri 2006. aastal.

Kiibitsejad pakkunuks laskesuusakoondise pealikuks keda vaid, kuid mitte Prantsi. Sportlasena oli ta üle keskmise Eesti taseme, sai parimal tiitlivõistlusel, Nagano olümpial 18. koha, kuid treeneritöö kogemust tal pole.

«Olin ka ise üllatunud, kui säärane pakkumine tehti,» sõnas Võru spordipoe Hawaii Express praegune juhataja ja tunnistas, et talle teadaolevalt mitmed kandidaadid loobusid. Prants otsustas pakkumise vastu võtta. «Andsin nõusoleku, sest kiusatus oli seda tööd proovida.»

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja arvas, et Prants tuleb ülesannetega toime. Järgmise kahe nädala jooksul istutakse üheskoos maha ning pannakse paika plaanid ja koondise lõplik struktuur. «Tahame kaasata laskmistreeneri, kes peaks tulema välismaalt. Täisajaga ta koondise juures ei töötaks, vaid käiks laagrites ning suhtleks sportlastega interneti ja telefoni teel.»

Ametisse saab Prants asuda juunist, kui eelmises töökohas lõpparve käes. «Suuri eesmärke ma esialgu endale ei sea,» rääkis Prants. «Võtan ühe hooaja korraga, sest pole teada, kuidas sportlased mind vastu võtavad. Samas olen avatud, otsin kompromisse, arvestan kindlasti sportlastega ning leian, et tulemuse toob tiimitöö.»

Prants mõistab, et uus amet pole lihtne: «Tahan kiiresti sportlastega kokku saada, pidada aru, et mis oli ja mida tuleks edaspidi teha, ning siis hakkame üheskoos rügama. Olen optimist ja usun, et asjad saavad ainult paremaks minna.»

Eesti koondise liider, veteran Indrek Tobreluts jäi uuest peatreenerist rääkides napisõnaliseks: «Ahhaa, valiti Prants. Minuni pole see uudis jõudnud, alaliit pole minuga sel teemal ühendust võtnud, sestap ei oska kommenteerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles