Tahaks treeneriks hakata, aga...

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: SCANPIX

Paar kuud tagasi käis laskesuusarahva seas arutelu, kas Indrek Tobreluts ei võiks olla Eesti koondise järgmine peatreener. Tobreluts polnud selleks ametiks veel valmis.

«Peatreeneri latt on minu jaoks veel liiga kõrge, ei jõua seda isegi näpuotsaga puutuda, saati üle hüpata. Rahaliselt olnuks peatreeneriks saamine kasulik, ent ma käitunuks vastutustundetult, kui selle töökoha vastu võtnuks.»

Tobrelutsu arvates pole koondise uuel pealikul Janno Prantsul aega atra seada, sest noor põlvkond peaks hakkama varsti juba tulemust tegema: «Laskesuusatamises pead sa olema juba 23–25-aastaselt midagi korda saatnud, vastasel korral on vähe lootust.»

Treeneritööst on Tobreluts huvitatud, talle pakuti tööd noortega, kuid inimväärset töötasu mitte. «Fanatismiga leiba lauale ei too. Noortetreenerid saavad pool Eesti keskmist palka, sellega on raske peret toita. Ja kas ma üldse palgale saakski, sest vastav haridus mul puudub, olen lõpetanud maaülikooli. Juurde õppida ei oleks probleem, kuid see võtab aega. Nii ta on... ma oleks valmis noori treenima, usutavasti saaksin ka hakkama, aga...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles